Στα μαχαίρια αρχές και εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ

5 Φεβρουαρίου 2021

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στις ΗΠΑ με επίκεντρο την επαναλειτουργία των σχολείων, θέμα που έφερε προσφυγές στη δικαιοσύνη στο Σαν Φρανσίσκο, και απειλές για απεργία στο Σικάγο.

Τις τελευταίες ημέρες η πίεση αυξάνεται στους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα τους να ξανανοίξουν γρήγορα τα σχολεία, πολλά από τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και 11 μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιφυλακτικοί, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα σχολεία προτάσσουν τον κίνδυνο να έρθουν σε επαφή εκπαιδευτικοί, συχνά μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, με εκατοντάδες μαθητές, κυρίως αν δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Aπό την άλλη πλευρά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ολοένα και περισσότεροι κοινοβουλευτικοί και γονείς, που είναι αναγκασμένοι να μένουν σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους επιθυμούν την επαναλειτουργία των σχολείων, προτάσσοντας τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης και την επίδραση που έχει στην ψυχολογική κατάσταση των παιδιών η παρατεταμένη απομάκρυνσή τους από το σχολείο.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παγώνη: Δεν είναι αναγκαία τα νέα μέτρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίδομα 400 ευρώ: Ανοίγει σήμερα η «ΕΡΓΑΝΗ» για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα πανεπιστήμια – Kίνημα φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών

Εκατοντάδες συλλήψεις, αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής των ταραχών αντιμέτωποι με οργισμένους φοιτητές: η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται

Δείτε επίσης