Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας

/

Σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, συγκάλεσε χθες η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς καθώς και τους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας με θέμα: «Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19».

Η σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος που κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την επιβίωση των επιχειρήσεων και γενικότερα της οικονομίας.

Στη συζήτηση αναλύθηκε διεξοδικά από τον πρόεδρο της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιο Βαγενά καθώς και από τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων και τα μέλη τους, το αδιέξοδο που έχει βρεθεί ο κλάδος μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τόνισαν ότι δεν έχουν δει ακόμα έμπρακτη στήριξη από την κυβέρνηση.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα ανεύρεσης ρευστότητας και στήριξης κυρίως των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και άλλα επιμέρους θέματα – προβλήματα της επιχειρηματικότητας που ταλανίζουν τους μικρομεσαίους συναδέλφους μας και πρέπει να διορθωθούν προκειμένου να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας τα οποία θα μπορούσαν να προσδώσουν θετικό πρόσημο στην οικονομική ανάπτυξη των πόλεων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, καθώς και ο αντιπρόεδρoς, Παύλος Κρανιώτης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Θανάσης Γκίνος και ο αντιπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. και Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ο.Ε.ΕΣ.Π., Κωνσταντίνος Σαρματζής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος», Δημήτρης Τερζής, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σπύρος Χηνόπουλος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας «Ο Ερμής», Σταυρούλα Ψηλάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορώνης, Παναγιώτης Μαργιάννης, ο οικονομικός επόπτης της Ο.Ε.ΕΣ.Π., Σπύρος Σπυρόπουλος, ο αναπληρωτής Οικονομικός Επόπτης της Ο.Ε.ΕΣ.Π., Παναγιώτης Φλώρος, το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Ε.ΕΣ.Π., Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Ε.ΕΣ.Π. και της ΕΣΕΕ, Γεώργιος Ρώρος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Νετανιάχου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άστατος ο καιρός στην Καλαμάτα – Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο