Σύμφωνα με απόφαση του ΚΑΣ: «Πράσινο» για ανασκαφή στην Υπαπαντή

/

Θετική ήταν η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, επί του θέματος «Έγκριση ή μη πρότασης του Δήμου Καλαμάτας για ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πλατείας του Ι.Ν. Υπαπαντής στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας – Γ’ φάση (πλατεία Υπαπαντής)»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας «κατά τη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος υποστήριξε το θέμα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δίχως προβλήματα εξέλιξη του έργου που αφορά την Ανάπλαση της Πλατείας Υπαπαντής.

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δόθηκε έγκριση για τη διενέργεια σωστικής ανασκαφής στο Νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας Υπαπαντής, σε έκταση περί τα 160 τ.μ., θέση που ουδόλως εμποδίζει την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης, όπως έχει αποτυπωθεί στο τοπογραφικό διάγραμμα κι έχει προσδιοριστεί στην εγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης του χώρου της πλατείας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Είναι μία θετική εξέλιξη. Ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή, έχοντας σταθερή άποψη για το θέμα, προβήκαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να οδηγηθούμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Να υπάρξει δηλαδή μία σωστική ανασκαφή στα 160 τ.μ. περίπου στο νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας αλλά ταυτόχρονα να μην τεθεί σε κίνδυνο η υλοποίηση του μεγάλου έργου της ανάπλασης. Αντιμετωπίσαμε εξ αρχής το θέμα με ψυχραιμία, αποφύγαμε λαϊκισμούς και άλλους τακτικισμούς, πετυχαίνοντας τελικώς μία καλή εξέλιξη. Δηλαδή και το έργο να προχωρήσει κανονικά και να διενεργηθεί σωστική ανασκαφή στο εν λόγω προκαθορισμένο σημείο. Παρακολουθούμε το θέμα στενά, επεμβαίνουμε όπου κρίνεται αναγκαίο και ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να εκκινήσει το έργο που θα αλλάξει ριζικά την ευρύτερη περιοχή. Στόχος να αναβαθμιστεί ένα εμβληματικό σημείο για την πόλη, η πλατεία Υπαπαντής και φυσικά να είμαστε τυχεροί ώστε να αναδειχθούν τα όποια αρχαία κατάλοιπα υπάρχουν εκεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση στη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. υπήρξε και από τον κ. Βασίλη Κοσμόπουλο».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Μεσσήνης: Αρνητικά τα αποτελέσματα για κορονοϊό σε 249 rapid test

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απέφυγε τον Αντώνη Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον