Με συμμετοχή Μαντά: Τηλεδιάσκεψη για τον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση

11 Φεβρουαρίου 2021

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, καθώς και τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής με τους επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος.

Η ψηφιακή συνάντηση -σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος- έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων που διεξάγονται με πρωτοβουλία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου και έχουν ως αντικείμενο τη διαβούλευση νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Ο κ. Στεργίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το σχέδιο νόμου έρχεται να θεραπεύσει τις πληγές στην κυβερνησιμότητα των Περιφερειών και των Δήμων που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν ως αποτέλεσμα την υπονόμευση του ουσιαστικού τους ρόλου».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι με τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης καταργείται ο “νόμος Σκουρλέτη”, και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής: Δυνατότητα εκλογής από τον πρώτο γύρο των συνδυασμών με ποσοστό άνω του 43%, όριο εισόδου 3%, πενταετή θητεία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, εξορθολογισμό του αριθμού των μελών των συμβουλίων, τεχνική βοήθεια προς τους Δήμους για την καλύτερη αξιοποίηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο κ.Πέτσας είπε επίσης ότι «υλοποιείται μια δέσμευση του πρωθυπουργού και το νομοθέτημα φαίνεται να αγκαλιάζεται στις βασικές του πτυχές από όλες τις παρατάξεις της Αυτοδιοίκησης».

Στη συνάντηση τον λόγο πήραν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Περικλής Μαντάς, οι περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, και οι αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος. Τον συντονισμό της συζήτησης είχαν ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ και βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Διονύσιος Χατζηδάκης και ο Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης Σπύρος Σταθούλης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΟΥ: Παρά τη μείωση των κρουσμάτων, η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανανέωσε ως το 2024 με τον Ολυμπιακό ο Μασούρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης