Άρειος Πάγος: Αθώος ο Πέτρος Τατούλης για τη χωματερή της Πύλου

/

Αθώο έκρινε τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο Άρειος Πάγος και αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου (Πλημμελημάτων) Καλαμάτας. Απόφαση – σταθμός για την αρμοδιότητα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με μια απόφαση – σταθμό το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αθώο τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, για το θέμα της χωματερής του Αγίου Νικολάου στην Πύλο.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση με αριθμό 22/2021 ο Άρειος Πάγος σημειώνει: «Αναιρεί την υπ΄αριθμόν 52/20 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου (Πλημμελημάτων) Καλαμάτας ως προς τον κατηγορούμενο και ήδη αναιρεσείοντα Πέτρο Τατούλη του Παναγιώτη. Κηρύσει τον παραπάνω κατηγορούμενο – αναιρεσείοντα αθώο του ότι «κατά το χρονικό διάστημα του έτους 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 στη θέση Άγιος Νικόλαος της Δ.Ε. Πύλου του Δήμου Πύλου Νέστορος, η οποία ευρίσκεται σε απόστα 3 χλμ. Περίπου από την Πύλο, προκάλεσαν με πρόθεση υποβάθμιση στο περιβάλλον».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ο κ. Τατούλης απαλλάχθηκε αμετάκλητα, ήταν κατηγορούμενος και ο πρώην δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος είχε καταδικαστεί, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν προσέφυγε στον Άρειο Πάγο.

Απόφαση – σταθμός

Η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με νομικούς, δημιουργεί νομολογία για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με την αρμοδιότητα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς ξεκαθαρίζει ότι αυτή ανήκει στους δήμους και τον ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ο οποίος είναι όργανο των Δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση του κ. Τατούλη την χειρίστηκε ο δικηγόρος Ηλίας Κοκκίνης.   

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: 1.121 νέα κρούσματα στη χώρα – 153 στην Πελοπόννησο – 2 στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Κάθοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο και το προσωπικό του στοίχημα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά