Ανοικτή Επιστολή Καφαντάρη στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πυλου Νεστορος

/

Στις 26/3/2020 καταθέσαμε στην Δημοτική Αρχή επιστολή μας με την οποία ζητούσαμε άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αποφασίσουμε για την εφαρμογή της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορω- νοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης ΦΕΚ 949/Β/21/3/2020».

Η Κυβέρνηση , έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε :

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

• Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων. • Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι παρα πολύ σημαντικό . Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας , θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας συνεδρίασε στις 31/5/2020 και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/4/2020 και αποφασίσαμε ομόφωνα για τις ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων .Θα έπρεπε λοιπόν η Δημοτική Αρχή να έχει ενημέρωση, κάτι που δεν έχει πράξει όπως μας καταγγέλλουν όλοι οι επιχειρηματίες του Δήμου μας , με κάθε πρόσφορο μέσο (τηλέφωνα , επιστολές , email, ανακοινώσεις μέσω των ΜΜΕ κλπ) τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα των οποίων οι ΚΑΔ ανήκουν στην λίστα που αναφέρεται στο ΦΕΚ 949/Β/21/3/2020 έτσι ώστε να υποβάλουν αιτήσεις απαλλαγής ΔΤ (Δημοτικών Τελών) και τελών κοινόχρηστων χώρων στην σχετική πλατφόρμα: https://dt.govapp.gr/Faqs

Καλούμε την Δημοτική Αρχή άμεσα να ενημέρωσει όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως οφείλει , έστω και μετά από πολλούς μήνες.

Δημήτρης Καφαντάρης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ελπίδας»

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρδαλιάς: Σήμερα, μέχρι αργά το βράδυ, η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κραυγή αγωνίας για τη στελέχωση τμήματος του Νοσοκομείου της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά