Κραυγή αγωνίας για τη στελέχωση τμήματος του Νοσοκομείου της Καλαμάτας

/

Σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό του ακτινοδιαγωνιστικού εργαστηρίου (Υπέρηχος, Αξονικός Τομογράφος, Μαγνητικός Τομογράφος και Μαστογράφος) του Νοσοκομείου της Καλαμάτας έχουν εντοπιστεί, καθώς με το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο της προϊσταμένης του Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων προς τη διοίκηση σημειώνεται ότι:

«Παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση πρόσληψη ΔΕ Εμφανιστών-Χειριστών τουλάχιστον πέντε στον αριθμό προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες. Οι ανάγκες του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της πανδημίας , ενώ παράλληλα το ενεργό προσωπικό έχει μειωθεί, καθώς έχουν απομακρυνθεί τρεις εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τρεις εργαζόμενοι απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες, ενώ ένας υπάλληλος έχει συνταξιοδοτηθεί».

Σημειώνεται ότι το έγγραφο συντάχθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 2020 και συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Καλαμάτας στις 23 Δεκεμβρίου του 2020, δύο ολόκληρους μήνες μετά δηλαδή!

Πάντως, έστω και αργά το ΔΣ του Νοσοκομείου της Καλαμάτας έλαβε απόφαση, προκειμένου να υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας, για την παροχή της σχετικής έγκρισης προκήρυξης πέντε θέσεων του Κλάδου ΔΕ Xειριστών Iατρικών Συσκευών.

Μέχρι σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας δεν έχει ενημερώσει για την τύχη που είχε το αίτημα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοικτή Επιστολή Καφαντάρη στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πυλου Νεστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάλεσμα για συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ