ΠΟΠ Ελιας Καλαμάτα: Η Μεσσηνία κοιμάται και ονειρεύεται…

Την στιγμή που οι ανταγωνιστές της Μεσσηνίας δρουν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, προκειμένου να πείσουν το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για την επέκταση του ΠΟΠ, η Μεσσηνία σιωπά…

Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, στο νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, πραγματοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα φορείς και πολιτικοί παράγοντες από τις Περιφερειακές Ενότητες της Αιτωλοακαρνανίας και της Φθιώτιδας, προκειμένου να τον πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους και να διεκδικήσουν την επέκταση του ΠΟΠ της ελιάς Καλαμάτας σε εθνικό επίπεδο.

Διάβασε και αυτό: Αναγνώριση ελιάς Καλαμών ως εθνικό ΠΟΠ ζητά από τον Λιβανό ο δήμος Μεσολογγίου

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι περισσότερες παρεμβάσεις γίνονται σε παρασκηνιακό επίπεδο, δεδομένου ότι οι φορείς των δύο περιοχών, επιχειρούν να κεφαλοποιήσουν το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατάγεται και εκλέγεται βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία και ο υφυπουργός, Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα.

Η Μεσσηνία κοιμάται

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Μεσσηνία επικρατεί …άκρα του τάφου σιωπή, καθώς κανένας δεν ασχολείται σοβαρά με το ζήτημα. Οι βουλευτές του νομού είτε σιωπούν, είτε εξαντλούν το ρόλο τους στην κατάθεση ερωτήσεων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντά τον Υπουργό, αλλά δεν θέτει το θέμα, οι δήμοι της Μεσσηνίας απλά περιμένουν πότε θα εκδώσουν ένα ακόμα ανούσιο ψήφισμα, συνήθως ακολουθώντας και όχι προλαβαίνοντας τις εξελίξεις, οι επιχειρηματίες του κλάδου βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα επιμελητήριο που απλά κάνει τα δικά του παιχνίδια. Όλα αυτά τη στιγμή που στους άλλους Νομούς επικρατεί «οργασμός» διαβουλεύσεων και που στη Μεσσηνία οι παραγωγοί πετούν την παραγωγή τους στα σκουπίδια.     

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ