Πυρ ομαδόν κατά Καφαντάρη: Σκληρές ανακοινώσεις από Καρβέλα και Κανάκη

/

Τη σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, και του επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλία Κανάκη, προκάλεσε ανοιχτή επιστολή του πρώην δημάρχου, Δημήτρη Καφαντάρη, με θέμα τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

Στην απάντησή του ο κ. Καρβέλας σημειώνει:

«Σήμερα κυκλοφόρησε επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Ελπίδας” κ. Δημητρίου Καφαντάρη, με εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, προκειμένου ο ίδιος να πράξει δήθεν το χρέος του έναντι της κοινωνίας, και συγκεκριμένα έναντι του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου μας, και να υποστηρίξει το πολιτικό του παιχνίδι, που δεν είναι άλλο από αυτό της παραπληροφόρησης και του εντυπωσιασμού.

Απαντώ λοιπόν με στοιχεία, αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, ως εξής:

Σας ενημερώνουμε, ότι ο Δήμος μας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, έχει σταθεί δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις σύμφωνα με τις εκδοθείσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός, ότι άμεσα μέσω των αρμοδίων συλλογικών μας οργάνων (Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο) λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στην στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά, από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις απαλλαγής.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε, ότι πλήθος επιχειρήσεων έχουν ήδη κάνει χρήση των ανωτέρω ευεργετικών διατάξεων και έχουν λάβει πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του Δήμου μας.

Συνεπώς, όσα αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. πρωτ 1698/17-02-2021 επιστολή είναι ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου μας και δεν επιτρέπουμε το πισωγύρισμα σε άλλες εποχές, που διαχωρίζονταν οι επιχειρηματίες σε αμνούς και ερίφια».

Στην απάντησή του ο κ. Κανάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

Δια βάζοντας σήμερα τα τοπικά νέα στάθηκα στην δημοσίευση του πρώην ,σχετικά με την πράξη του νομοθετικού περιεχομένου «κατεπείγουσα μέτρα για την στηρίξει της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας λόγο COVID».

Κύριε Καφαντάρη, ως δήμαρχος την τοπική επιχειρηματικότητα την τσαλακώσατε και την ξεχωρίσατε σε επιχειρηματίες της αρέσκεια σας και μη. Όποιος επιχειρηματίας δεν ήταν ψηφοφόρος σας προσπαθήσατε, με πλάγιους τρόπους, να του κλείσετε το κατάστημα. Οι πράξεις σας, φυσικά, τιμωρήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη με έξη μήνες φυλακή για παράβαση καθήκοντος. Κύριε Καφαντάρη, ο σωστός δήμαρχος δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρόμικο ,αλλά αυτός που το καθαρίζει».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νίκας προ των ευθυνών του για τον «κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

20,5 εκατ. χρόνια ζωής έχουν χαθεί εξαιτίας της Covid-19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα