Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ενίσχυση ζητά ο Αλέξης Χαρίτσης

Στον χώρο του Πανεπιστήμίου στην Καλαμάτα ξεναγήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Νίκος Ζαχαριά.

Μετά την ξενάγηση ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «απαιτείται σημαντική ενίσχυση σε κτιριακές υποδομές αλλά και σε διδακτικό προσωπικό, καθώς πολλά τμήματα του Πανεπιστημίου είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένα.

Ενώ η κρατική χρηματοδότηση, που μάλιστα φέτος σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2021 θα είναι μειωμένη, δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Πανεπιστημίου.

Δυστυχώς, αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, το Υπουργείο Παιδείας με το τελευταίο νομοσχέδιο απειλεί τη βιωσιμότητα αρκετών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Ταυτόχρονα, η διάσπαση του ενιαίου χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας από την κυβέρνησης της ΝΔ με τη μεταφορά της ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δυσχέρανε την ερευνητική δουλειά σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ