Περιφέρεια Πελοπόννησου: Πάνω από 29.000 ευρώ πρόστιμα για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

Εκατόν είκοσι τέσσερις συλλήψεις, πρόστιμα ύψους 560.150 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε πέντε επιχειρήσεις είναι ο χθεσινός απολογισμός των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

Συνολικά διενεργήθηκαν 68.444 έλεγχοι, (εκ των οποίων οι 59.758 από την ΕΛ.ΑΣ.) και καταγράφηκαν 1.758 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Από τις 124 συλλήψεις οι 111 ήταν για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ στα ίδια φυσικά πρόσωπα για παραβίαση περιορισμού κίνησης. Οι υπόλοιπες συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Οι έλεγχοι στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Πελοπόννησο βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις σχετικές με τον περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Επίσης, στην Πελοπόννησο βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Επιπρόσθετα, στην Πελοπόννησο επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, για παραμονή εντός του καταστήματος 5 πελατών, στους οποίος επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Τέλος, στην Πελοπόννησο έγινε σύλληψη και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης κατά την οποία διεξαγόταν τυχερά παίγνια και επιβολή σε 6 συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ