Εφημερίες χωρίς τέλος: «Σκοτώνουν» τους γιατρούς των νοσοκομείων Καλαμάτας – Κυπαρισσίας

21 Φεβρουαρίου 2021

Τα όρια της εξάντλησης έχει αγγίξει το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, καθώς αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν γιατροί που αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και 17 εφημερίες το μήνα!

Τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας αποκαλύπτει πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (15/2), σχετικά με την προέγκριση εφημεριών ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού του Φεβρουαρίου του 2021.

Στην εν λόγω απόφαση καταγράφεται η αιτιολόγηση υπέρβασης δαπάνης ανά γιατρό, που σχετίζεται με τις εφημερίες και προκύπτει ότι, πολλοί από αυτούς, αναγκάζονται να κάνουν διψήφιο αριθμό εφημεριών σε ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη απόφαση, τουλάχιστον 11 γιατροί του Νοσοκομείου της Καλαμάτας αναγκάζονται να κάνουν από 10 έως και 17 εφημερίες τον Φεβρουάριο, αγγίζοντας, όπως είναι αντιληπτό, τα όρια της φυσικής εξόντωσης!

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα γιατρών του νοσοκομείου της Καλαμάτας, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν διψήφιο αριθμό εφημεριών:

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εικόνα υπάρχει και στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, καθώς και εκεί, τουλάχιστον 11 γιατροί αναγκάζονται να κάνουν διψήφιο αριθμό εφημεριών τον Φεβρουάριο!

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοπόννησου: Πάνω από 29.000 ευρώ πρόστιμα για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πάρτι» συγγενών στην αυλή του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης