«Κρύβουν» τους «γαλάζιους» βουλευτές και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

27 Φεβρουαρίου 2021

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν έχουν κληθεί στην ευρεία σύσκεψη για την ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Τα ερωτήματα και η δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι «γαλάζιοι» της Μεσσηνίας.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι στην σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, δεν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές της Μεσσηνίας, αλλά και ο Μεσσήνιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν το θέμα, σημειώνουν ότι η επιλογή να μη συμμετάσχουν οι βουλευτές και ο περιφερειάρχης στην εν λόγω σύσκεψη, έγινε προκειμένου τα να «προστατευθούν» και οι «γαλάζιοι» βουλευτές, αλλά και ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν θέλουν να βρεθούν στη θέση του απολογούμενου για την αδράνεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, έστω σε πολιτικό επίπεδο, τη θέση του για το θέμα που «καίει» τη Μεσσηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προκειμένου να βγουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, παρότι έθεσε ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, απέφυγε να πει έστω και μια λέξη για την ελιά ΠΟΠ Καλμάτας.

Τέλος, η δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα «γαλάζια» στελέχη της Μεσσηνίας συνδέεται και με το γεγονός ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκλέγεται σε νομούς (Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα), οι οποίοι είναι απέναντι από τη Μεσσηνία για το ζήτημα της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεργασία με τη «Διάπλαση»: «Άνοιγμα» του δήμου Καλαμάτας στον Ιατρικό Τουρισμό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

1.630 νέα κρούσματα κορονοϊού: 13 στην Πελοπόννησο και 8 στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνάντηση μελών της ΕΘΕΑΣ με τον Κώστα Τσιάρα – Στο τραπέζι οι Δηλώσεις ΟΣΔΕ και η στήριξη των Αγροτικών Συνεταιρισμών

Το μεσημέρι της Παρασκευής (12/07), τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι επιδοτήσεις, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενημερώσει τα μέλη της

Δείτε επίσης