Συνεργασία με τη «Διάπλαση»: «Άνοιγμα» του δήμου Καλαμάτας στον Ιατρικό Τουρισμό

Σε μια νέα εποχή θέλει να εισέλθει ο δήμος Καλαμάτας, επιχειρώντας να μπει στο χάρτη του ιατρικού τουρισμού. Πρωτοβουλία, προκειμένου η πόλη να καταστεί πρότυπο στην προσβασιμότητα. Αρωγός του δήμου Καλαμάτας η «Διάπλαση».

Πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να γίνει προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας και στη συνέχεια το κέντρο της πόλης αναζητά ο δήμος Καλαμάτας.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Δήμου, ο κ. Βασιλόπουλος έχει ήδη ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος αναμένει σχετική πρόταση, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός.

Η φιλοσοφία του έργου με την ονομασία «Καλαμάτα – προσβασιμότητα στη ζωή» είναι η διαρκής βελτίωση υπηρεσιών και υποδομών στην πόλη με στόχο τη αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Προκειμένου να υλοποιηθεί ο εν λόγω σχεδιασμός είναι αναγκαία συνεργασία πολλών φορέων καθώς και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα, ενώ είναι σημαντικό στην πόλη να λειτουργεί κέντρο αποκατάσταση, καθώς τίθεται ως προϋπόθεση για χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έτσι, στο πλευρό του δήμου, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός, βρίσκεται το κέντρο αποκατάσταση «Διάπλαση», με το επιστημονικό της προσωπικό να λειτουργεί ως αμισθί σύμβουλος του Δήμου.

Δήλωση Βασιλόπουλου: «Τα ζητήματα της προσβασιμότητας αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, κάτι που και προεκλογικά είχε δεσμευτεί. Στόχος είναι η Καλαμάτα να έχει ανθρώπινη και δίκαιη καθημερινότητα για κατοίκους και επισκέπτες, που πάσχουν από κάθε είδους αναπηρία, κινητική ή άλλη. Στο πλαίσιο αυτό επιδίωξη είναι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την διευκόλυνση της ζωής τους και ταυτόχρονα να καταστεί η πόλη της Καλαμάτας φιλική και πόλος έλξης 2,5 εκατομμυρίων ατόμων που ζουν στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα και αναζητούν τόπο διακοπών στον οποίο θα μπορούν να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια. Επί της ουσίας η υλοποίηση αυτού του έργου θα επιτρέψει στην περιοχή να εισέλθει δυναμικά στον χάρτη του ιατρικού τουρισμού, δίνοντας νέες προοπτικές στην πόλη».

Η «Διάπλαση»

Το κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Διάπλαση, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας, δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά περιστατικά ασθενών με κινητικά και λειτουργικά προβλήματα, λόγω σοβαρής ασθένειας ή τραυματισμού, μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο.

Οι ιατροί και οι νοσηλευτές είναι άρτια επιστημονικά καταρτισμένος με εμπειρία, γνώσεις, εξειδίκευση αλλά και ανθρώπινο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας του ασθενή.

Η ιατρική ομάδα του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Διάπλαση περιλαμβάνει Φυσίατρο, διευθυντή και μόνιμους ιατρούς παθολόγους, καρδιολόγο, νευρολόγο και εφημερεύοντες ιατρούς σε 24ωρη βάση. Επίσης διαθέτει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Την ιατρική ομάδα συμπληρώνουν φυσικοθεραπευτές, ύδροθεραπευτες γυμναστές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Η νοσηλευτική υπηρεσία αποτελείται από τη Διευθύνουσα, τις προϊσταμένες τμημάτων, νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, και εκπαιδευμένους οδηγούς ασθενοφόρων οι οποίοι παρέχουν τη σωστή φροντίδα και επανεκπαίδευση του ασθενή με στόχο την πλήρη αυτοεξυπηρέτηση του.

Η Επιστημονική ομάδα με τις γνώσεις της, την εμπειρία της και την συνεχή εκπαίδευση της στο εξωτερικό δεμένη σαν μια οικογένεια παρέχει την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση στον ασθενή.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

2.300 τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία – Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κρύβουν» τους «γαλάζιους» βουλευτές και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβληματισμός για την έλλειψη πόσιμου νερού στην Καλαμάτα: 40% κάτω τα αποθέματα στις πηγές που υδροδοτούν την πόλη!

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μελλοντική επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας, δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς τα αποθέματα ήδη βρίσκονται σε

Διαδοχικές συναντήσεις Βασιλόπουλου στην Αθήνα – Την Παρασκευή ανακοινώσεις για έργα, προβλήματα και νέους στόχους

Στην Αθήνα βρέθηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος κατά

Δήμος Καλαμάτας: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Οι 103 περιοχές που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό [χάρτης]

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.636.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχύσει την πυροπροστασία κατοικημένων περιοχών. Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για

Δείτε επίσης