Ραν Κρίλ: Το νέο κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα θα είναι παγκόσμιας κλάσης

1 Μαρτίου 2021

Ο Ραν Κρίλ, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Elbit Systems (Executive Vice President – International Marketing & Business Development) μίλησε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (28.02.2021) αναφορικά με την Elbit Systems και την τεχνολογία αιχμής στον αμυντικό κλάδο εν όψει της επιλογής της εταιρείας για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα θα είναι παγκόσμιας κλάσης, θα περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που είναι διαθέσιμα – το 346 της Leonardo που θα είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα διαθέσιμα συστήματα αεροηλεκτρονικής – και θα διαθέτει μερικά από τα καλύτερα συστήματα εκπαίδευσης και προσομοίωσης στον κόσμο.

Το έργο προβλέπει συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, η οποία θα επιτρέψει τη μεταφορά πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει η Σχολή Πτήσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εντάξει περισσότερους εταίρους σε αυτό το πρόγραμμα, ενώ οι εξαιρετικοί δεσμοί που έχει με αρκετές χώρες στην ευρύτερη περιοχή μπορούν σύντομα να οδηγήσουν σε αύξηση της δραστηριότητας αυτού του κέντρου.

Ήδη από το 2016, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε στην επετηρίδα της ότι, μέσα σε 1 χρόνο, εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 εκπαιδευτικές αποστολές στους προσομοιωτές και ότι ο στόχος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν, μέσα σε 4 χρόνια, το 30% των εκπαιδευτικών αποστολών της να εκτελούνται σε προσομοιωτές.

Η οικονομική αποδοτικότητα ωστόσο είναι μόνο μία πτυχή της ιστορίας. Το βασικό θέμα είναι η βελτίωση της ετοιμότητας την οποία επιτρέπει η χρήση προηγμένων συστημάτων προσομοίωσης. Οι πολεμικές αεροπορίες επιδιώκουν συνεχώς να βελτιώσουν την ετοιμότητα των πιλότων τους.

Η ποιότητα της τεχνολογίας καθιστά δυνατή την εκπαίδευση πτήσης των πιλότων στο έδαφος, σε σύνθετους σχηματισμούς, σε εχθρικό έδαφος, καθώς και την προσομοίωση, με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ομοιότητας, απειλών και ακραίων καταστάσεων που είναι σχεδόν αδύνατο να προκύψουν σε πραγματικές πτήσεις.

Το μότο της Elbit στον εκπαιδευτικό τομέα είναι «εκπαίδευση σαν μάχη». Τα συστήματα που προμηθεύουμε επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Οι τεχνολογίες προσομοίωσης που θα ενσωματωθούν στο νέο κέντρο εκπαίδευσης δεν θα υλοποιηθούν μόνο στο έδαφος. Κάθε αεροσκάφος 346 που θα λειτουργεί στο κέντρο εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά συστήματα ενσωματωμένα στο πιλοτήριο.

Αυτά τα συστήματα θα επιτρέπουν να καλυφθούν πολύ περισσότερα σενάρια από οποιαδήποτε εκπαιδευτική πτήση, δημιουργώντας και προσθέτοντας καταστάσεις και απειλές για τους πιλότους με απτό και ρεαλιστικό τρόπο, οι οποίες θα απαιτούν από αυτούς να ανταποκριθούν και να τις διαχειριστούν κατά την πτήση. Όπως ακριβώς και στη μάχη. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα καθορίσει τον συνδυασμό ωρών εκπαίδευσης σε αεροσκάφος και χρήσης επίγειων προσομοιωτών.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, φέτος, οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και την Α’ τάξη δημοτικού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Μετανοούσα Μαγδαληνή» ο Νίκας: Μοιράζει απλόχερα χιλιάδες ευρώ σε εκκλησίες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για το Παρίσι: Στη Μεσσηνία η πρώτη διανυκτέρευση – Αναλυτικά η διαδρομή [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι (26/7-11/8), ξεκινώντας το ταξίδι

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Δείτε επίσης