Κορονοϊός: Συναγερμός στην Καλαμάτα – Εκτίμηση για εκατοντάδες φορείς

/

Αυξημένο ιικό φορτίο κορονοϊού ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας. Μέχρι και τους 600 οι ασθενείς – φορείς του κορονοϊου. Η ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας.

Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Καλαμάτα προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου σε σχέση με τα ευρήματα στο Βιολογικό Καθαρισμό.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαρτίου 2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 3 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31094088 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε αυξημένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, από το εργαστήριο υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 600 φορείς/ασθενείς.

Διάβασε και αυτό: 2.215 νέα κρούσματα στη χώρα – 209 κρούσματα στην Πελοπόννησο – 8 στη Μεσσηνία

Διάβασε και αυτό: Σύσκεψη με Χαρδαλιά για την πανδημία – Ανησυχία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διάβασε και αυτό: Νοσοκομείο Καλαμάτας: 18 ασθενείς στην κλινική covid – 3 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

2.215 νέα κρούσματα στη χώρα – 209 κρούσματα στην Πελοπόννησο – 8 στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκας για την πανδημία: Η Μεσσηνία οδεύει προς το «βαθύ κόκκινο»!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ