Κορονοϊός: Σαρωτικός έλεγχος στα λύματα της Καλαμάτας

/

Δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου ακαθάρτων του δήμου Καλαμάτας, καθώς και του Βιολογικού Καθαρισμού, έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια, προκειμένου να ελεγχθεί το ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται: «Εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων νέων δειγματοληψιών προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, σε συνέχεια προηγούμενης μέτρησης που εμφάνισε αυξημένο ιικό φορτίο, είναι η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα χθες, Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, ελήφθη αντιπροσωπευτικό δείγμα από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας. Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, ελήφθησαν δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου ακαθάρτων, όπως τη Βέργα, το κεντρικό αντλιοστάσιο νότιας πόλης, από φρεάτιο που οδηγούνται τα λύματα από τη βόρεια πόλη, από τον αγωγό της Μεσσήνης και από το χώρο εκφόρτωσης βοθρολυμάτων από βυτιοφόρα.

Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.»  και τα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021».

Διάβασε και αυτό: Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη Μεσσηνία

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: 1.165 νέα κρούσματα, 39 νέοι θάνατοι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κρούσμα» ανευθυνότητας στην Περιφέρεια – «Θετικός» ο Π. Νίκας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ