Αγωνία για τα λύματα της Καλαμάτας Σήμερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων

Σήμερα αναμένεται να πάρει στα χέρια του ο δήμος Καλαμάτας τα αποτελέσματα των μετρήσεων, που αφορούν στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού και του δικτύου ακαθάρτων. Μαζικά τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, αν επιβεβαιωθεί η αύξηση του ιικού φορτίου, με φόντο το «βαθύ κόκκινο».

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα, καθώς, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο δήμος Καλαμάτας, αναμένεται να λάβει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα λύματα της Πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο δήμος Καλαμάτας συνέλεξε δείγματα τόσο από το Βιολογικό Καθαρισμό όσο και από διάφορα σημεία του δικτύου ακαθάρτων. Τα δείγματα εστάλησαν τη Δευτέρα προς έλεγχο και η ενημέρωση που έχει ο δήμος λέει ότι σήμερα θα λάβει τα αποτελέσματα.

Η ανησυχία, σε σχέση με τα αποτελέσματα, είναι μεγάλη, δεδομένου ότι την περασμένη Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Καλαμάτας, σε αντίστοιχο έλεγχο εντοπίστηκε αυξημένο ιικό φορτίο, που συνοδεύτηκε από την εκτίμηση ότι οι ασθενείς – φορείς κορονοϊού φτάνουν τους 600.

Η επόμενη μέρα

Αν και σήμερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων επιβεβαιώσουν τις αρχικές εκτιμήσεις και δείξουν αύξηση του ιικού φορτίου είναι δεδομένο ότι θα σημάνει συναγερμός στο δήμο Καλαμάτας και θα ζητηθεί η αύξηση των τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Μάλιστα, η ανάγκη να διενεργηθούν περισσότερα τεστ στην Καλαμάτα υπογραμίστηκε και από τον καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και σύμβουλο υγείας του δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ο οποίος, σε χθεσινή σύσκεψη με τον κ. Βασιλόπουλο, σημείωσε ότι «η μέτρηση στα λύματα δεν αντικαθιστά την διεξαγωγή των τεστ ανίχνευσης του ιού, αλλά τουναντίον θα πρέπει να ενισχυθούν για να επιτευχθεί η αυστηρότερη ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων».

Τέλος, αν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα της Καλαμάτας, είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει και η κουβέντα σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καμπανάκι κινδύνου για το αυξημένο ποσοστό παιδιών με κορονοϊό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένωση Μεσσηνίας: Λεφτά για ταξίδια και προβολή την ώρα που ετοιμάζει εκποίηση ακινήτων!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τριήμερο πένθος για τα θύματα των Τεμπών: Μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια της Καλαμάτας – Αναβλήθηκαν εκδηλώσεις και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα

Την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για το