Λιγότερα τεστ στη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ την εβδομάδα που πέρασε!

12 Μαρτίου 2021

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούνται, σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Μεσσηνία. Την ίδια στιγμή που ο δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σειρά ανακοινώσεων και δηλώσεων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξή της, ο ΕΟΔΥ έκανε λιγότερα τεστ την τρέχουσα εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κέντρο Υγείας της Καλαμάτας το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, μέχρι και την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2.380 τεστ, 476 την ημέρα κατά μέσο όρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, έως την προηγούμενη Παρασκευή, 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 2.435 τεστ, 487 την ημέρα κατά μέσο όρο.

Όπως προκύπτει από τους αριθμούς όχι μόνο δεν αυξήθηκαν τα τεστ, αλλά αντιθέτως μειώθηκαν.

Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογα ερωτήματα στους πολίτες, οι οποίοι από τη μια ακούν αιρετούς, όπως τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα ή το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, να μιλούν για επιβάρυνση του νομού και από την άλλη ο ΕΟΔΥ, αντί να αυξήσει τα διενεργούμενα τεστ, τα μειώνει!

Διάβασε και αυτό: Μετρήσεις στα λύματα: Εκτίμηση για 800 φορείς κορονοϊού στην Καλαμάτα

Διάβασε και αυτό: Νίκας για την πανδημία: Η Μεσσηνία οδεύει προς το «βαθύ κόκκινο»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ερωτήματα για την πρακτική που έχει ακολουθηθεί γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ και σύμβουλος υγείας του δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, στις αρχές της εβδομάδας και αμέσως μετά την ανακοίνωση των μετρήσεων στα λύματα της Καλαμάτας δήλωνε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ.

Διάβασε και αυτό: Περισσότερα τεστ για την ανίχνευση κρουσμάτων χρειάζεται η Καλαμάτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Συναγερμός» στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την αύξηση νέων εισαγωγών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σάββατο με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης