Ρουσφέτι αξίας 10.000 ευρώ από τη «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας

Σύμβαση για «υπηρεσίες γραφείου τύπου» με εν κρυπτώ διαδικασίες. 10.000 ευρώ θα στοιχίσει το βόλεμα στους Καλαμάτιανούς. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής. Ώρα να μιλήσουν οι επικεφαλής των παρατάξεων. Ο ρόλος του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων.

Στην υπογραφή σύμβασης, για την παροχή υπηρεσιών γραφείου τύπου, προχώρησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Καλαμάτας «Φάρις».

Η σχετική σύμβαση έχει διάρκεια έως το τέλος του έτους και το πρόσωπο που επιλέχθηκε θα λάβει 10.000 ευρώ.

Διάτρητη διαδικασία

Η εν λόγω σύμβαση και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επιλογή του προσώπου έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων, καθώς όλες οι …διαδικασίες έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων της Φάρις, δημιουργώντας υπόνοιες ότι ήταν προαποφασισμένο το πρόσωπο που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα της απευθείας ανάθεσης, δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της δημοσιότητας, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότεροι, ενώ τα κριτήρια της αξιολόγησης του προσώπου, που τελικά ανέλαβε τη «δουλειά» των 10.000 ευρώ, αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη της αξιολόγησης την είχαν οι διευθυντές των σχολών της «Φάρις», άνθρωποι δηλαδή που δεν έχουν καμία σχέση με τον τομέα της επικοινωνίας, ενώ η κρίση τους βασίστηκε σε προσωπική συνέντευξη, με ερωτήσεις που αγγίζουν το όριο του γελοίου.

Οι ευθύνες

Για το ρουσφέτι των 10.000 ευρώ οι ευθύνες, ωστόσο, δεν μένουν στους υπαλλήλους της Φάρις, οι οποίοι αποδέχτηκαν το ρόλο του κριτή σε έναν τομέα, τον οποίο δεν γνωρίζουν.

Ευθύνες έχει προφανώς η διοίκηση της Φάρις, ο πρόεδρός της και δημοτικός σύμβουλος, Παντελής Δρούγας, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος, τελικά, είναι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση της ορθής διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Για όσα συμβαίνουν στην Φάρις ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν καθήκον να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα και να ζητούν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα τα μέλη του ΔΣ της Φάρις, που δεν ανήκουν στη δημοτική αρχή, έχουν μιλήσει ευθέως, ωστόσο, αυτό δεν αρκεί.

Τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση χρημάτων των Καλαματιανών είναι εξόχως σοβαρά και είναι σαφές ότι επι αυτών πρέπει να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους.

Η ένωση των δημοσιογράφων

Επιπλέον, επειδή το ζήτημα σχετίζεται με υπηρεσίες επαγγελματιών δημοσιογράφων, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η θέση που θα εκφράσει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρίτη (16/3): Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανδρινός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: «Η κατάσταση που επικρατεί είναι σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτη – Καλώ τον κύριο δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία του»

Δήλωση, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του συνδυασμού «Καλαμάτα_Μετά», Σπύρος Χανδρινός.

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχου για τη χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου

Τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου Καλαμάτας εγκαταστάθηκαν την Τετάρτη (10/7) στους προβλεπόμενους σταθμούς. Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος σημειώνει: «Από χθες

Αντιδράσεις με φόντο την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: «Τα ζητήματα της παραβατικότητας και της ενδοοικογενειακής βίας δεν λύνονται σε κλειστά γραφεία με κολακείες και δημόσιες σχέσεις» δηλώνει ο Β. Τζαμουράνης

Την αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας προκάλεσαν οι υποσχέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας.

Συνάντηση Βασιλόπουλου με μέλη του εθελοντικού συλλόγου πολιτικής προστασίας «Εθελοντές Μεσσηνίας»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας πραγματοποίησαν την Πέμπτη (11/7) μέλη του νεοσύστατου Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με δ.τ. «Εθελοντές

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης», την Πέμπτη

Δείτε επίσης