Οβιδιακές* μεταμορφώσεις Ξυγκώρου με στόχο μια καρέκλα εξουσίας

18 Μαρτίου 2021

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας μεταλλάσσεται πιο γρήγορα και από τον …κορονοϊό, καθώς το πρωί μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ικανοποιήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες!

Σε …φαινόμενο εξελίσσεται ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, καθώς η ταχύτητα με την οποία μεταλλάσσεται πολιτικά είναι ασύλληπτη.

Μάλιστα, οι μεταλλάξεις του προέδρου του επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι τόσες πολλές, που έχουν γίνει ανέκδοτο ανάμεσα στους πολιτικούς παράγοντες, με τους οποίους ο κ. Πρόεδρος έρχεται σε επαφή.

Αριστερός το πρωί, δεξιός το βράδυ!

Πλέον, όσοι συνομιλούν με τον κ. Ξυγκώρο, έχοντας την εμπειρία που απαιτείται, αντιμετωπίζουν με θυμηδία τις πολιτικές θέσεις που εκφράζει ο κ. Πρόεδρος, καθώς γνωρίζουν ότι, αναλόγως τον συνομιλητή, ο κ. Ξυγκώρος εκφράζει και τις αντίστοιχες θέσεις.

Έτσι, όταν ο κ. Ξυγκώρος συνομιλεί με ανθρώπους που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως …αριστερός, ενώ όταν μιλά με ανθρώπους που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ως …κεντροδεξιός.

Την ίδια στιγμή μπορεί με απίστευτη ευκολία να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, αλλά και για τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη! Αναλόγως, πάντα, τον συνομιλητή.

Η εξήγηση του …φαινομένου

Μπροστά στο φαινόμενο «Ξυγκώρος» δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί γιατί ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έγινε πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας έχοντας τις καλύτερες προϋποθέσεις, προκειμένου να δείξει τις ικανότητές του, απαξιώνει ο ίδιος τον εαυτό του.

Το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τις πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά και τις πολιτικές ανασφάλειες του κ. Προέδρου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή, που ίδιος θεωρεί ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

Πρώτον, θεωρεί ότι έτσι, με το να τα έχει καλά με όλους, μπορούν να ευοδωθούν οι πολιτικές του φιλοδοξίες και δεύτερον, θεωρεί ότι έτσι δεν θα έρθει ποτέ και με κανέναν σε προστριβή, δεδομένου ότι, στο τέλος της ημέρας, εκείνο που τρέμει είναι η κριτική και η αντιπαράθεση.

*Ο Οβίδιος, ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Ρωμαίους ποιητές της αρχαιότητας , ο οποίος έμεινε γνωστός στην ιστορία για τις περίφημες Μεταμορφώσεις του, καθώς στο πιο εμβληματικό έργο του αφηγείται, συνδυασμένους μεταξύ τους, διάφορους μύθους της ελληνικής και της ρωμαϊκής αρχαιότητας που περιέχουν το στοιχείο μεταμόρφωσης, δηλαδή «μια υπερφυσική μεταβολή της μορφής κάποιου προσώπου ή πράγματος σε κάποιο άλλο».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Lockdown: Τα μέτρα χαλάρωσης που σκέφτεται η κυβέρνηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τις εισαγωγές ελιάς ποικιλίας Καλαμών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Περιβάλλοντος για το «κυβερνητικό αλαλούμ με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσαν ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς,

Σφοδρή επίθεση Χαρίτση στην κυβέρνηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Για «τριτοκοσμική κατάσταση» μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης

Δείτε επίσης