Τρέμουν «επανάσταση» του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Μεγάλη …αγωνία υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Οι …αναζητήσεις των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα …μηνύματα του «σαμαρικού» antinews.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει ο Μεσσήνιος πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Tον …ψάχνουν τα ΜΜΕ Μαρινάκη

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι οι …αναζητήσεις των ΜΜΕ, τα οποία είναι υπό την επιρροή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έτσι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει σημερινό «χτύπημα» του ιστότοπου parapolitika.gr, στο οποίο σημειώνεται:

«Εξαφάνιση (προέδρου) Σαμαρά: Εκτός από τον πρόεδρο της καρδιάς μας, Κώστα Καραμανλή, εσχάτως αρχίζει να μου λείπει και ο πρόεδρος Σαμαράς.

Μετά την συνέντευξη στην «Καθημερινή» εξαφανίστηκε στην κυριολεξία και πλέον μαθαίνω νέα του, είτε από το antinews, είτε από την «Άποψη» του φίλου μου του Βίκτωρα.

Αν κρίνω από τις αμπελοφιλοσοφίες του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο πρόεδρος είναι ολίγον προβληματισμένος. Θεωρεί ότι ο αρχηγός Κυριάκος, κάπου έχει ξεστρατίσει, άρα κάπου εδώ ή λίγο παρακάτω, ίσως προκύψει ακόμη και εσωκομματικό θέμα. Όχι, από μόνο του, θα το θέσει ο ίδιος, είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτων. Για όλα αυτά τα ενδεχόμενα γεμίζει μπαταρίες και περιμένει στην γωνία και τον δεύτερο Μητσοτάκη
».

Το «μήνυμα» του antinews

Την ίδια στιγμή ο ιστότοπος antinews.gr, ο οποίος απηχεί τις απόψεις Σαμαρά, σημειώνει σήμερα σε άρθρο του με τίτλο «τα εθνικά (κι ο Σαμαράς) θα δείξουν τον δρόμο»:

«Θα πρέπει να είναι κανείς ανόητος για να πιστεύει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών (για Μάιο, καλοκαίρι ή φθινόπωρο), που διαρρέουν οι καθεστωτικοί παπαγάλοι προς αποπροσανατολισμό από τη στυγνή πραγματικότητα, η οποία σφυροκοπά πλέον αλύπητα την κυβερνητική ανεπάρκεια.

Μπορεί ο Μητσοτάκης να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του καραβιού, όμως φρονούμε ότι δεν έχει χάσει και τα μυαλά του.

Διότι κακά τα ψέματα. Πρόωρες κάλπες εν μέσω κορονοχάους με τον λαό να οδεύει σε νέα οικονομική εξαθλίωση, οδηγούν σε συντριβή.

Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών το αντιλαμβάνεται.

Άρα, είναι αυτονόητο ότι ο Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο πηδάλιο του καραβιού ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα το σταθεροποιήσει, διασώζοντας τόσο τον ίδιο όσο και το πλήρωμα.

Άλλωστε, μια ματιά να ρίξει κάποιος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις (είτε στις επίσημες, είτε στις μυστικές), θα διαπιστώσει ότι ο πρωθυπουργός δεν δύναται να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή.

Συνεπώς, εκτός κι αν έχει αυτοκτονικές τάσεις, δεν νομίζουμε ότι θα παρεκκλίνει της πολιτικά ρεαλιστικής πορείας.

Υπό την αίρεση φυσικά ότι δεν θα προκύψει κάποια απροσδόκητη απαίτηση από τους δυνάστες της πατρίδας για επίσπευση του ξεπουλήματος του Αιγαίου.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές πως οι πρόωρες κάλπες θα αποτελέσουν μονόδρομο για να βρεθούν οι πρόθυμοι που θα δεχτούν να φορέσουν το τουρκικό φακιόλι.

Καθώς, όπως έχει αποδειχτεί (βλέπε ατολμία Μητσοτάκη να φέρει προς κύρωση τα σκοπιανά μνημόνια, φοβούμενος την πτώση της κυβέρνησης), οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ έχουν ξεκαθαρίσει ότι συνθηκολόγηση με τα μεμέτια από αυτή τη Βουλή δεν περνάει.

Θα φανεί προς τα που οδεύουμε, κατόπιν των αποφάσεων που θα παρθούν στην επερχόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο.

Πάντως, από τα συμφραζόμενα των τελευταίων ημερών, μάλλον θα είναι δυσάρεστες για την Ελλάδα.

Ίσως γι΄ αυτό ετοιμάζεται ο Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαπολύσει νέους μύδρους κατά της εθνικής μειοδοσίας.

Βλέπει ενδεχομένως που το πάνε «εταίροι» και «σύμμαχοι» κι αποφάσισε να ρίξει τις απαραίτητες πατριωτικές τροχιοδεικτικές βολές, δείχνοντας έτσι τον δρόμο που θα αναγκαστεί να ακολουθήσει ο Μητσοτάκης αν υποκύψει στις εντολές τους.

Προσδεθείτε, οι αναταράξεις αναμένονται ισχυρές…!!!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ