«Κλειστό κλαμπ» για λίγους και εκλεκτούς το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

/

Η τηλεδιάσκεψη παραγωγικών φορέων της Λακωνίας και της Μεσσηνίας απέδειξε ότι το ζήτημα του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας το διαχειρίζονται λίγοι και …εκλεκτοί, από την πλευρά του νομού μας. Αδιανόητη η σιωπή του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.

Ένα απλό δελτίο τύπου αρκούσε, για να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, από την πλευρά της Μεσσηνίας, το διαχειρίζεται ένα κλειστό κλαμπ …ειδικών και …προστατών του προϊόντος.

Διάβασε και αυτό: ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας: «Παράσταση» συμφερόντων για όσκαρ!

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του δήμου της Σπάρτης, με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που έγινε προχθές, με θέμα την Ελιά Καλαμάτας, προκύπτει το εξής καταπληκτικό στοιχείο:

Από την πλευρά της Μεσσηνίας συμμετείχαν 4 άνθρωποι: Ο κ. Πάζιος, ο οποίος άλλοτε εμφανίζεται ως υπάλληλος της Ένωσης Μεσσηνίας και άλλοτε ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων, ο κ. Σταύρος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ, ο κ. Γιώργος Κόκκινος, στέλεχος και αυτός του ΣΥΜΕΠΟΠ και ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, αντιπρόεδρος του ίδιου Συλλόγου.

Διάβασε και αυτό: Ο άγνωστος …προστάτης των ελαιοκομικών προϊόντων της Μεσσηνίας

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της Λακωνίας συμμετείχαν  4 πρόεδροι ή εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών, 4 παραγωγοί του προϊόντος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Λακωνίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Σπάρτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Γεωπόνων της Λακωνίας, δύο εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών, 6 αυτοδιοικητικοί του δήμου της Σπάρτης και 3 βουλευτές. Συνολικά δηλαδή τη Λακωνία στην τηλεδιάσκεψη την εκπροσώπησαν 22 άτομα!

Η σιωπή του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας

Την ίδια στιγμή που αποδεικνύεται ότι σε ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η ΠΟΠ της ελιάς Καλαμάτας, τις τύχες του Νομού τις διαχειρίζονται συγκεκριμένοι άνθρωποι, που αυτοπροσδιορίζονται ως «προστάτες» του προϊόντος, οι δεκάδες επιχειρηματίες του Νομού Μεσσηνίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, σιωπούν.

Μάλιστα, η σιωπή του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας είναι τόσο εκκωφαντική, που πλέον εγείρονται ερωτήματα και για το δικό τους ρόλο στο ζήτημα της ΠΟΠ της Ελιάς Καλαμάτας.

*Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη και οι συμμετέχοντες σε αυτή, εκτός των πιο πάνω, ανέδειξε ένα ακόμα πιο σοβαρό θέμα, αυτό των επιχειρηματικών συμφερόντων που σχετίζονται με το ζήτημα. Η παράμετρος αυτή θα αποτελέσει ξεχωριστό ρεπορτάζ, το οποίο θα δημοσιευθεί τις επόμενες ώρες στο messiniapress.   

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Απίστευτες εικόνες από τη συμπλοκή τριών ατόμων (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Σαμαρά στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ