Περιφερειακός Γαργαλιάνων: Ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ

/

Μεγάλος σάλος ξέσπασε πριν λίγες μέρες στους Γαργαλιάνους, όσον αφορά την ανάπλαση της πλατείας και τη μελέτη που ήρθε στο φως για την ένταξη της στο πράσινο ταμείο.

Σύσσωμη τότε (ή σχεδόν σύσσωμη) η κοινωνία των Γαργαλιάνων αντέδρασε σε αυτή την προοπτική, με πολλές παρεμβάσεις και στα ΜΜΕ, αλλά και θεσμικές, με αποτέλεσμα, παρότι η μελέτη πέρασε την οικονομική επιτροπή του δήμου, να μπει φρένο από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Η μακέτα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων

Το παράδοξο, με αυτή την εξέλιξη, δεν είναι ούτε ότι κάποιοι συμφώνησαν ή διαφώνησαν με την μακέτα, ούτε ότι τα καταστήματα εστίασης της πλατείας (με το δίκιο τους) αντέδρασαν για τον περιορισμένο χώρο που θα έμενε για τα τραπεζοκαθίσματα.

Αν έχεις βρεθεί ποτέ στην πλατεία Γαργαλιάνων είτε για ψυχαγωγία στα όμορφα καταστήματα, είτε για κάποια δουλειά, είτε καθήμενος, είτε περαστικός με το όχημά σου, σίγουρα έχεις αντικρίσει μία εικόνα η οποία δεν θυμίζει καμία σύγχρονη πόλη, τουλάχιστον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που εμείς έχουμε εικόνα

Όλα τα βαρέα μηχανήματα, τα τρακτέρ, τα φορτηγά και γενικότερα οποιοσδήποτε θέλει να περάσει από την μία άκρη της πόλης στην άλλη ή για να βγει παραθαλάσσια, ή να συνεχίσει το ταξίδι του προς Φιλιατρά και Κυπαρισσία, πρέπει να περάσει μέσα από την πλατεία Γαργαλιάνων.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που σε συνδυασμό με την έλλειψη θέσεων πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, καθιστά το κυκλοφοριακό πρόβλημα τεράστιο, αλλά είναι και ένα βαρύ πλήγμα για την εικόνα του κέντρου μιας από τις ομορφότερες και ιστορικότερες κωμοπόλεις της ορεινής Μεσσηνίας, που διεκδικεί μερίδα και στον τουρισμό.

 Από τις πρώτες συναντήσεις που έκανε ο κ. Λεβεντάκης, σαν νέος δήμαρχος Τριφυλίας, με τον περιφερειάρχη κύριο Νίκα τέθηκε επί τάπητος το θέμα του περιφερειακού Γαργαλιάνων, ενώ το ίδιο έγινε και στη συνάντηση που είχε στις αρχές του περασμένου Μάρτη με τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρόλα αυτά, ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει καμία!

Και για να μην αδικήσουμε την διοίκηση του τωρινού δημάρχου, παρότι το θέμα αυτό συζητείται προεκλογικά από τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, ποτέ και κανείς δεν κατάφερε να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο.

Για να ανοίξει. λοιπόν, η συζήτηση για το κέντρο και την πλατεία των Γαργαλιάνων, που πολλές αλλαγές νευραλγικής σημασίας αξιώνει, θα πρέπει πρώτα η συζήτηση αυτή να …περάσει από την περιφέρεια της πόλης.

Οποιαδήποτε άλλη κίνηση και συζήτηση είναι για να χάνουμε το δάσος, βλέποντας μόνο το δέντρο.

 του Γιάννη Λαμπίρη

E-mail: yiannis.lampiris@gmail.com

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του εργοστασίου σκουπιδιών της ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία (φωτο & video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός διέσυρε την ΑΕΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ