Στο επίκεντρο της κριτικής ο Πάμπλο Γκαρσία

Μετά από πέντε μήνες συνεργασίας από τη θέση του πρώτου προπονητή, στον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο δημοφιλίας και δημοτικότητας μεταξύ των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός παρά το θετικό του ξεκίνημα στο «τιμόνι» του «Δικέφαλου του Βορρά» τον περασμένο Νοέμβριο, με τέσσερις διαδοχικές νίκες, επί Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, με Αϊντχόφεν στην Τούμπα, επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, βρίσκεται σήμερα στον… αντίποδα εκείνων των θετικών αποτελεσμάτων στην αφετηρία του στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ.

Στα τελευταία έξι παιχνίδια, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ μετρά τρεις ήττες, οι δύο μάλιστα από τον Παναθηναϊκό με 2-1 και 3-0 και επίσης μία στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2-1.

Στα 31 παιχνίδια που είχε την ευθύνη του κοουτσαρίσματος, ο Πάμπλο Γκαρσία, έχει 16 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες με μέσο όρο συγκομιδής βαθμών 1,77 ανά παιχνίδι. Αρκετά χαμηλά δηλαδή σχετικά με τις προσδοκίες, και τις δικές του και των ανθρώπων της διοίκησης, αλλά ωστόσο όχι σε απογοητευτικά επίπεδα, αφού στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι προπονητές στον ΠΑΟΚ, με χαμηλότερο συντελεστή στη συγκομιδή βαθμών.

Από τα 31 αυτά παιχνίδια του, ο  ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τα οκτώ χωρίς να πετύχει γκολ, ενώ αρνητικός είναι και ο συντελεστής των τερμάτων της ομάδας με 11 γκολ υπέρ, και 17 κατά στα παιχνίδια ντέρμπι με τις ομάδες κορυφής.

Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε μεγάλο μέρος της ευθύνης, κυρίως για την ελλιπή ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του, ωστόσο αυτό που είναι ορατό, είναι πως αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως βασικοί στον σημερινό ΠΑΟΚ είναι υπερεκτιμημένοι στην συνείδηση των φίλων της ομάδας. Κι αυτό γιατί, από τη μία πλευρά, επιθετικά δεν μπορούν να… μετουσιώσουν σε γκολ τις φάσεις με προϋποθέσεις, ενώ από την άλλη, αμυντικά δηλαδή, σε ελάχιστες επιθέσεις αντιπάλων δημιουργούνται ευκαιρίες και τέρματα εις βάρος του «Δικέφαλου του Βορρά».

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τέσσερις καλύτεροι σκόρερ του ΠΑΟΚ, που είναι όλοι οι διεθνείς με τις χώρες τους, έχουν χαμηλό συντελεστή επιτυχίας τερμάτων. Ο Τσέχος Κρμέντσικ έχει ένα γκολ κάθε 154 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Αντρέι Ζίβκοβιτς σημειώνει ένα γκολ κάθε 290 λεπτά. 

Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Πολωνός Σφιντέρσκι με 10 γκολ, ένα κάθε 182 λεπτά, ενώ πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ο Τζιόλης με 16 τέρματα ήτοι ένα γκολ κάθε 163 λεπτά.

Προφανώς, η τύχη στο «τιμόνι» του «Δικέφαλου» του Πάμπλο Γκαρσία θα εξαρτηθεί από την πορεία της ομάδας στο Κύπελλο και αν αυτή περάσει στον τελικό της διοργάνωσης ή και αν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό, όμως που ισχύει σήμερα είναι μία έντονη φθορά στο «άστρο» του τελευταίου προπονητή της ομάδας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έξαλλος ο Μελισσανίδης με τους παίκτες της ΑΕΚ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σαράντα συλλήψεις και πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ για παραβίαση των μέτρων περιορισμού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ