Έντονο παρασκήνιο πριν τη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ελιά Καλαμάτας

6 Απριλίου 2021

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο παρά πέντε της σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας. «Ποια σύσκεψη;» ήταν η απάντηση του γραφείου τύπου του ΥΠΑΑΤ στο ερώτημα για τους συμμετέχοντες σε αυτή! Δυσαρέσκεια για Νίκα, ερωτηματικά από τη στάση της Ένωσης και της ΣΥΜΕΠΟΠ, σε δεινή θέση του Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα την ελιά Καλαμάτας. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι και, σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που υπάρχει, σε αυτή θα συμμετάσχουν οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και επιχειρηματίες του κλάδου.

Ομιχλώδες τοπίο…

Ωστόσο, ενδεικτικό του παρασκηνίου που συνοδεύει την εν λόγω σύσκεψη, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτή.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του ΥΠΑΑΤ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το messiniapress: «Ποια σύσκεψη;» μας απάντησαν από το ΥΠΑΑΤ στο ερώτημα ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτή. Όταν, δε, επισημάναμε ότι η διεξαγωγή της σύσκεψης έχει ανακοινωθεί επίσημα, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, μας απάντησαν «να ρωτήσετε τότε την Περιφέρεια»!

Από την απάντηση του γραφείου τύπου του ΥΑΠΑΑΤ, αλλά και από άλλες πληροφορίες, είναι σαφές ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στο πρόσωπο του κ. Νίκα, καθώς θεωρούν ότι δεν έπρεπε να ανακοινώσει τη σύσκεψη, η οποία όπως σημειώνουν είναι «άτυπη».   

Η Ένωση Μεσσηνίας και ο ΣΥΜΕΠΟΠ

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει και σε σχέση με την Ένωση Μεσσηνίας και τον ΣΥΜΕΠΟΠ, τους δύο φορείς δηλαδή που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εμφανίζονται ως οι …προστάτες του προϊόντος στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, αλλά αρνήθηκαν (!), χωρίς ακόμα να έχουν επισημοποιηθεί οι λόγοι της άρνησης. Αν και εφόσον οι συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε οι εν λόγω φορείς θα πρέπει να απαντήσουν πειστικά γιατί αρνήθηκαν την πρόσκληση.

Το επιμελητήριο Μεσσηνίας

Την ίδια στιγμή ενδιαφέρον θα έχει και η στάση του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το οποίο αναμένεται να συμμετάσχει στη σύσκεψη δια του προέδρου του, Βαγγέλη Ξυγκώρου.

Ο κ. Πρόεδρος, με δεδομένο ότι δεν εκπροσωπεί την άποψη του συνόλου των επιχειρηματιών του κλάδου, είναι σαφές ότι δεν νομιμοποιείται να μιλά εξ ονόματος του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας. Πλέον, το κρίσιμο ερώτημα, που αφορά τον κ. Ξυγκώρο, είναι ποιον ή ποιους επιχειρηματίες εκπροσωπεί στο ζήτημα της Ελιάς Καλαμάτας.

Οι επιχειρηματίες

Τέλος, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της σύσκεψης είναι το γεγονός ότι θα συμμετάσχουν σε αυτή και επιχειρηματίες του κλάδου, των οποίων η φωνή δεν ακούγεται συχνά.  

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δίκτυα 5G: Η κρίση σηματοδοτεί ευκαιρίες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γεραπετρίτης: Αλλαγή στους δασικούς χάρτες για να αποκατασταθούν αστοχίες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης