Ο Βασιλόπουλος άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στο δήμο Καλαμάτας – Το παρασκήνιο

/

Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων στο δήμο Καλαμάτας. Ανακατεύουν την τράπουλα οι συνεργασίες του Θανάση Βασιλόπουλου. Δυσαρέσκεια Νίκα και συναγερμός στους …θύλακες του πρώην δημάρχου. Φήμες για επαναδραστηριοποίηση του Παύλου Μπουζιάνη. Ο ρόλος του Γιώργου Σπίνου. Η αμηχανία των αντιπολιτεύσεων.  

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό του δήμου Καλαμάτας βάζουν οι τελευταίες πρωτοβουλίες του Θανάση Βασιλόπουλου, καθώς εμπεριέχουν σαφή πολιτικά μηνύματα και ουσιαστικά ανοίγουν το πολιτικό «παιχνίδι με φόντο τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συνεργασία με Αντωνόπουλο – Ζαφειρόπουλο και η …φωτογραφία με την Αγρίου

Το πρώτο γεγονός, που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, ήταν η χθεσινή επικοινωνιακή διαχείριση της αναβάθμισης της διευθύντριας της πολεοδομίας, Σταυρούλας Αγρίου. Ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώθηκε επικοινωνιακά η συγκεκριμένη, κατά τα άλλα υπηρεσιακή αναβάθμιση, σε όσους γνωρίζουν τα πολιτικά πράγματα της Καλαμάτας, έστειλε σαφές μήνυμα, δεδομένου ότι η κα Αγρίου είναι γνωστό ότι ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

8 Απριλίου: Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοινώνει την αναβάθμιση της Σταυρούλας Αγρίου

Το δεύτερο γεγονός, το οποίο επίσης προκάλεσε αίσθηση, ήταν η σημερινή ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Αντωνόπουλου, ο οποίος είναι επικεφαλής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου και διαχρονικά πολέμιος του προηγούμενου δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Νίκα.

9 Απριλίου: Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον κ. Αντωνόπουλο

Επιπλέον, μια ακόμα πολιτική κίνηση, η οποία προκάλεσε συζητήσεις, ήταν αυτή που σχετίζεται με τη συνεργασία με το δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ανήκε στην παράταξη της κας Οικονομάκου.

6 Απριλίου: Ο κ. Βασιλόπουλος ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο

Όλα τα πιο πάνω έχουν συμβεί σε διάστημα τριών ημερών και, σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Βασιλόπουλου, προϊδεάζουν για όσα θα ακολουθήσουν!

«Συναγερμός» στην πλευρά Νίκα

Οι πρώτοι που φαίνεται ότι έχουν λάβει τα πολιτικά μηνύματα των κινήσεων Βασιλόπουλου είναι οι θύλακες του πρώην δημάρχου Καλαμάτας, εκτός και εντός της παράταξης Βασιλόπουλου.

Δυσαρεστημένος, από τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Θ. Βασιλόπουλου, εμφανίζεται ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Νίκας εμφανίζεται σε συνομιλητές του ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, κυρίως, από τη διαχείριση του θέματος της κας Αγρίου, αλλά και από την συνεργασία με τον κ. Αντωνόπουλο, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει ασκήσει έντονη κριτική στα πεπραγμένα του κ. Νίκα στο δήμο της Καλαμάτας.

Πλέον, το ζήτημα με όσους ακόμα βρίσκονται κοντά στον κ. Νίκα είναι αν μπορούν να συγκροτήσουν μια ικανή πολιτική δύναμη, η οποία θα μπορέσει να παίξει ρόλο στις εξελίξεις και θα …ανακόψει τη φόρα του Θανάση Βασιλόπουλου.

Ο Παύλος Μπουζιάνης: Πάντως, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παύλος Μπουζιάνης, «ψάχνεται» για την επόμενη μέρα στο Δήμο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουζιάνης ήταν ο βασικός αντίπαλος του κ. Βασιλόπουλου στην κούρσα για τη διαδοχή του κ. Νίκα και ως εκ τούτου οι οποίες πολιτικές πρωτοβουλίες του έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παύλος Μπουζιάνης

Ο Γιώργος Σπίνος: Ένα ακόμα πρόσωπο, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο πρόσωπο στο παρασκήνιο, που εξελίσσεται στο δήμο της Καλαμάτας, είναι ο πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Σπίνος. Ο κ. Σπίνος μπορεί ποτέ να μην έχει επιβεβαιώσει, δημόσια τουλάχιστον, το ενδιαφέρον του για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι παρακολουθεί στενά τα του δήμου και μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το τελευταίο χρονικό διάστημα χτίζει πολιτικές συμμαχίες.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Σπίνος

Οι αντιπολιτεύσεις: Οι πολιτικές κινήσεις του κ. Βασιλόπουλου είναι σαφές ότι δημιουργούν ζητήματα και στις αντιπολιτεύσεις του δήμου της Καλαμάτας, οι οποίες φαίνεται ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις αμήχανα.

Η παράταξη του κ. Βασιλόπουλου, του κ. Τζαμουράνη και του κ. Μάκαρη, παρότι έχουν κοινά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, παραμένουν πολιτικά καθηλωμένες, δεδομένου ότι η αντιπολιτευτική τους φωνή, τελικά, φτάνει αποδυναμωμένη στον πολίτη.

Πλέον, για όσους παρακολουθούν στενά τα πολιτικά πράγματα του δήμου Καλαμάτας, ο κατακερματισμός των δυνάμεων της αντιπολίτευσης αποτελεί τροχοπέδη και, κυρίως, δεν επιτρέπει την ανεύρεση ικανών απαντήσεων στις πολιτικές προκλήσεις που θέτει η περπατησιά του κ. Βασιλόπουλου.   

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα σούργελα θα σώσουν την ελιά Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Συγκέντρωση του συνδικάτου επισιτισμού και τουρισμού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ