Πρωτοβουλίες του Πέτρου Τατούλη για το φυσικό αέριο στην περιφέρεια Πελοποννήσου

/

Πρωτοβουλίες, για το ζήτημα του φυσικού αερίου συνολικά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αναλαμβάνει ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για μείζον ζήτημα, που σχετίζεται με την ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Τατούλη έρχονται σε μια στιγμή που ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, είναι εγκλωβισμένος στην εμμονική άποψη ότι το φυσικό αέριο πρέπει να φτάσει στην Πελοπόννησο από τη ΔΕΔΑ, παρότι η ΡΑΕ έχει πρόσφατα ακυρώσει το σχεδιασμό της για την Πελοπόννησο.

Διάβασε και αυτό: Θεατής η Μεσσηνία στον «πόλεμο» για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο

Η συνάντηση με στελέχη της Hengas

Σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Τατούλη, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα, συναντήθηκε με στελέχη της Hengas, η οποία έχει αναλάβει τη διανομή φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και την Κόρινθο, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ο κ. Τατούλης:

«Μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας «HENGAS A.E.» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, στα γραφείου του συνδυασμού της «Νέας Πελοποννήσου» συνάντηση του Πέτρου Τατούλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «EDIL HELLAS» κ.Μιχάλη Λαμπρόπουλο και τον Σύμβουλο Διοίκησης της «HENGAS A.E.» κ.Νικόλαο Κουτσογιάννη.

Ο κ.Λαμπρόπουλος και ο κ.Κουτσογιάννης ενημέρωσαν τον κ.Τατούλη για το σύνολο του επενδυτικού προγράμματος της «HENGAS A.E.» που αφορά την Πελοπόννησο, όπου έχει αναλάβει εκ μέρους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  (ΡΑΕ) τις άδειες διανομής φυσικού αερίου για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Κορίνθου.

Ο κ.Τατούλης αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, δήλωσε πως το ζήτημα του φυσικού αερίου είναι πολύ σοβαρό θέμα για την Περιφερειακή οικονομία, τονίζοντας πως θα πρέπει να βρεθεί λύση οπωσδήποτε για την τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων ο κ.Τατούλης, με γνώμονα πάντα το Δημόσιο συμφέρον, ανέφερε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση πόρων προκειμένου οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Πελοποννήσου να απαλλαγούν από το κόστος για τα τέλη σύνδεσης. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την οικονομία μας, απαιτούνται ευφυείς λύσεις και τολμηρές αποφάσεις εκ μέρους των θεσμικών φορέων για την ενίσχυση των πολιτών, ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Συνεργασία Βασιλόπουλου – Αντωνόπουλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στάδιο Καλαμάτας: «Ψάχνει» τη χαμένη του αίγλη και αθλητές υψηλού επιπέδου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,