Στο σκαμνί ο Παναγιώτης Νίκας για τις πλημμύρες του 2016 με τους 3 νεκρούς

Απέναντι στη δικαιοσύνη θα αναγκαστεί να σταθεί και να δώσει απαντήσεις ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας στις 9 Ιουνίου. Κατηγορούμενοι επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Μορέα, άλλα πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακοί παράγοντες. Όλα τα ονόματα.  

Απαντήσεις, ενώπιον της δικαιοσύνης, θα κληθεί να δώσει ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016, κατά τις οποίες η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θρήνησε 3 ανθρώπινες ζωές, δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν και πολλές περιουσίες θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος σε πολιτικό επίπεδο ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τώρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και να λογοδοτήσει στους δικαστές, αλλά και στους κατοίκους της Καλαμάτας.

Οι κατηγορούμενοι

Πλην του κ. Νίκα, επίσης κατηγορούμενοι είναι οι: Δ Καραμπούλας (τότε αντιδήμαρχος υποδομών του δήμου Οιχαλίας), Μ. Μανωλέας (τότε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΟΕΒ Παμίσου), Γ. Καμβισίδης (τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας), Ιπ. Μπαζιωτόπουλος (τότε προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Καλαμάτας), Σ. Μαρινάκης (τότε αντιδήμαρχος Καλαμάτας), Ανδρέας Καραγιάννης (τότε αντιδήμαρχος Καλαμάτας), Β. Τζαμουράνης (τότε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας), Γ. Συριανός (Γενικός Διευθυντής της εταιρίας ΜΟΡΕΑΣ).

Στο κλητήριο θέσπισμα σημειώνεται ότι:

«άπαντες οι κατηγορούμενοι από συγκλίνουσα αμέλεια ήτοι έλλειψη προσοχής, που όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν και ενώ είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή της πλημμύρας, δεν παρεμπόδισαν την επέλευση του αποτελέσματος αυτού και προξένησαν πλημμύρα, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα χωρίς να προβλέψουν το αξιόποινο αποτέλεσμα που παράχθηκε από τη συμπεριφορά τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ