Με «όπλο» το νέο γήπεδο: Προσπάθεια της Μεσσήνης να μπει στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού

Ο Δήμος ολοκληρώνει την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου της Μεσσήνης και επιχειρεί να ανοίξει το κεφάλαιο του αθλητικού τουρισμού. Επίσκεψη Πομάσκι και πρωταθλητών του στίβου στο υπό κατασκευή Στάδιο.

Με στόχο να ανοίξει την πόρτα του αθλητικού τουρισμού ο δήμος Μεσσήνης ενεργοποιεί ένα σημαντικό και απαραίτητο «όπλο», τις σύγχρονες αθλητικές υποδομές.

Ο λόγος για το Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, στο οποίο πραγματοποιούνται ήδη σημαντικά έργα αναβάθμισης, τα οποία θα ολοκληρωθούν στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ουσιαστικά, με τα έργα που εξελίσσονται, το Δημοτικό Στάδιο της περιοχής μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο, καθώς προβλέπεται η τοποθέτηση νέου ταρτάν με 6 διαδρόμους και βοηθητικής λωρίδας 1,5 μ. Επίσης, θα τοποθετηθούν νέοι πυλώνες φωτισμού και 400 καθίσματα στην εξέδρα, ενώ θα γίνει και ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η διαχείριση του Σταδίου

Ωστόσο, εκτός από τα αναγκαία έργα υποδομής, ένα κρίσιμο ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διαχείρισή τους και κυρίως η σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια προσέλκυσης αθλητών υψηλού επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Μεσσήνης έκανε ένα βήμα μπροστά, καθώς την Τετάρτη επισκέφθηκαν το στάδιο ο γνωστός προπονητής του στίβου Γιώργος Πομάσκι, τον οποίο συνόδευαν γνωστοί πρωταθλητές (Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου), οι οποίοι κάνουν την προετοιμάσια τους αυτή την περίοδο στην Καλαμάτα. Μαζί τους βρέθηκε και ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας, πρώην πρωταθλητής του μήκους, ο οποίος γνωρίζει άριστα θέματα των αθλητικών υποδομών, ιδίως αυτά που σχετίζονται με τον στίβο.

Πρώτο βήμα

Η επίσκεψη του κ. Πομάσκι και των πρωταθλητών του στίβου στο υπό κατασκευή Δημοτικό Στάδιο αποτελεί ένα πρώτο βήμα του δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να μπει η Μεσσήνη στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

Αν και εφόσον, η δημοτική αρχή της Μεσσήνης καταφέρει να κεφαλοποιήσει τη σημερινή επίσκεψη των ανθρώπων του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο, προχωρήσει και σε άλλες τέτοιες κινήσεις, τότε μπορεί να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή διαδικασία που μόνο οφέλη θα έχει για το δήμο της Μεσσήνης, αλλά και γενικότερα της Μεσσηνία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ