Σε πολιτικό «βέρτιγκο*» ο Νίκας: Νομίζει ακόμα ότι είναι δήμαρχος Καλαμάτας!

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει την παραίσθηση ότι είναι ακόμα δήμαρχος Καλαμάτας. «Έτρεξε» να καπελώσει τις εξελίξεις, που αφορούν το αεροδρόμιο, επιχειρώντας να προλάβει το δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.

Δήμαρχος Καλαμάτας θεωρεί ότι είναι ακόμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας, για μια ακόμα φορά, παρενέβει σε ένα κρίσιμο ζήτημα της Πόλης, όπως αυτό που αφορά τις εξελίξεις με το πολιτικό αεροδρόμιο, πριν οι φορείς της Καλαμάτας να εκφραστούν.

Διάβασε και αυτό: Σε ιδιώτη το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Μάλιστα, ο κ. Νίκας δεν έμεινε στη λεκτική παρέμβαση, αλλά προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω, καθώς ανακοίνωσε, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ότι θα συναντηθεί, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), Γρηγόρη Δημητριάδη!

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η δημοτική αρχή της Καλαμάτας δεν έχει εκφράσει τις θέσεις της, δεν έχει τοποθετηθεί επί των εξελίξεων επίσημα και δεν έχει ανακοινώσει τις πολιτικές της κινήσεις για το θέμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί και δεν έχει εκφράσει τη γνώμη του για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

*Βέρτιγκο: Θεωρείται η κατάρα των πιλότων αεροσκαφών. Ουσιαστικά πρόκειται για την απώλεια του σημείου αναφοράς η οποία προκύπτει όταν τα οπτικά ερεθίσματα που λαμβάνουμε δεν συνάδουν με τα ερεθίσματα που παράγονται μέσα στο αυτί. Τα ερεθίσματα από το οπτικό νεύρο μπορεί να σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι οριζόντια, αλλά το αυτί να σε «πληροφορεί» ότι στρίβεις. Όπως επίσης να είσαι σε ευθεία πτήση, αλλά να νομίζεις ότι ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις. Έτσι προκύπτει ο χωρικός αποπροσανατολισμός. Μία βραχυκύκλωση του συστήματος διασύνδεσης των αισθητήρων, με πολύ πιθανό σύμπτωμα τη ζαλάδα. Η απώλεια αίσθησης του χώρου και της κίνησης επιδεινώνεται αν προκύψει και η οπτική σύγχυση ουρανού και θάλασσας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ