Η «έξυπνη διάβαση» στο κέντρο της Καλαμάτας ταλαιπωρεί οδηγούς και πεζούς

/

Αρνητικά είναι τα σχόλια από τις πρώτες ώρες της λειτουργίας της «έξυπνης» διάβασης στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς αντί να λύνει προβλήματα, μάλλον προσθέτει.

Η εν λόγω διάβαση, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς αυτοκινήτων με φωτεινές ενδείξεις όταν κάποιος πεζός πλησιάσει σε αυτή, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων στις οδούς που οδηγούν στον κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας, την Αριστομένους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η ροή πεζών στο συγκεκριμένο σημείο είναι συνεχής, ιδίως τις ώρες αιχμής, και ως εκ τούτου τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν μονίμως ακινητοποιημένα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι οδηγοί να χάνουν την υπομονή τους από την αναμονή και να επικρατεί αλαλούμ με τους πεζούς και τους ποδηλάτες, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα.

Όλα αυτά εντοπίστηκαν από τις πρώτες ώρες της λειτουργίας της διάβασης και έδειξαν ότι μάλλον δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για το συγκεκριμένο σημείο.

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν εν καιρό lockdown καταλαβαίνει ότι αυτά θα μεγιστοποιηθούν όταν το κέντρο της Καλαμάτας επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητσοτάκης: Άνοιξε το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης των αγροτικών καλλιεργειών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βασικός διεκδικητής του αεροδρομίου της Καλαμάτας ο Κωνσταντακόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον