Η Καλαμάτα πρώτη πόλη στην Ελλάδα με έξυπνο σύστημα οδοφωτισμού

/

Η παρουσίαση της τηλεδιαχείρισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους εκπροσώπους της εταιρίας VASHLIOS, που ανέλαβε την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών σωμάτων και τους εκπροσώπους της ισραηλινής εταιρίας JUGANU, που έχει κατασκευάσει το λογισμικό του έργου.

Στην παρουσίαση του δικτύου που έκαναν οι ισραηλινοί εκπρόσωποι της εταιρίας JUGANU, σε πραγματικό χρόνο υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης του δικτύου συνολικά, του κάθε φωτιστικού σώματος αλλά και των μετρητών ρεύματος. Οι πληροφορίες που δίνονταν ήταν εντυπωσιακές: ακριβής τοποθεσία φωτιστικού, κατάσταση λειτουργίας, κατανάλωση κ.λπ. ενώ υπάρχει δυνατότητα διαβίβασης σε αυτές εντολών on – off. Επίσης μπορούν να ομαδοποιούνται απεριόριστα τα φωτιστικά σώματα και να δίνονται εντολές σε αυτά π.χ. Χαμηλός ή υψηλός φωτισμός κ.λπ. Πέραν των χειροκίνητων εντολών ή του ατομικού ή ομαδικού προγραμματισμού τους, τα φωτιστικά διαθέτουν DLS που τους επιτρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν με βάση το φως της ημέρας. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα και δρομολογείται η αλλαγή και άλλων φωτιστικών παλαιάς τεχνολογίας ώστε να αυξηθεί το δίκτυο αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας.     

Όπως αναφέρθηκε η Καλαμάτα είναι η πρώτη και μοναδική πόλη στην Ελλάδα που διαθέτει έξυπνο σύστημα φωτισμού και αυτό της δίνει τεράστιο πλεονέκτημα ανάπτυξης και άλλων έξυπνων δράσεων ώστε να καταστεί σταδιακά σύγχρονη πόλη προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών.

Με αφορμή την παρουσίαση ο δήμαρχος Καλαμάτας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Σήμερα είμαστε εδώ, με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, που έχει και τη συντήρηση του έργου, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τηλεδιαχείρισης του αναβαθμισμένου συστήματος οδοφωτισμού. Ο Δήμος να αναφέρω ότι έχει πρόσβαση στο σύστημα προκειμένου να το επιθεωρεί.

Ανέφερα νωρίτερα ότι το έργο είναι σημαντικό καθώς έχουν αλλαχθεί περισσότερα από 15.000 φωτιστικά σώματα, όπου υπήρξε αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων με νέους τύπου LED.

Επαναλαμβάνω, ότι είναι κρίσιμο, πέραν της βελτίωσης της ποιότητας του φωτισμού, η εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας που επιτυγχάνεται. Η δε καταβολή χρημάτων είναι αποτέλεσμα της εξοικονόμησης, καθώς θα πρέπει να αποδεικνύεται σε ποσοστό 81%, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Κλείνω λέγοντας ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία και στην κατεύθυνση αυτή εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άσκηση για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στη Μαραθόλακκα (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: Οι πολίτες στερούνται ακόμη ένα Πάσχα εξαιτίας της ανεμελιάς του κ. Μητσοτάκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ