«Πόλεμος» στο δήμο Καλαμάτας για τις αναθέσεις και τις συμβάσεις

Εξηγήσεις για τις απευθείας αναθέσεις του δήμου Καλαμάτας ζήτησε ο Βασίλης Τζαμουράνης. Απόλυτα νόμιμες οι διαδικασίες, απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ένταση με σύμβαση που αφορά συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου. Η αναφορά στον Παναγιώτη Νίκα και στον Πέτρο Τατούλη.

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλη Τζαμουράνη, σχετικά με απευθείας αναθέσεις του δήμου Καλαμάτας.

Η ερώτηση Τζαμουράνη

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τζαμουράνης ζήτησε εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για απευθείας αναθέσεις, οι οποίες γίνονται με μια προσφορά, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή κάνει κατάχρηση των δυνατοτήτων που της παρέχει το νομικό πλαίσιο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μιλά για παράνομες πράξεις.

Μάλιστα, ο κ. Τζαμουράνης αναφέρθηκε σε 16 απευθείας αναθέσεις, που προσεγγίζουν τις 600.000 ευρώ, τονίζοντας ότι δεν είναι οι μόνες, καθώς οι πληροφορίες του λένε, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ότι με τον ίδιο τρόπο γίνονται απευθείας αναθέσεις και από αρκετά νομικά πρόσωπα του Δήμου.

«Είναι έντιμο και ηθικό να γίνονται απευθείας αναθέσεις με μια μόνο προσφορά;» αναρωτήθηκε καταλήγοντας ο κ. Τζαμουράνης.

Η απάντηση Βασιλόπουλου

Απαντώντας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι «σκόπιμα και συνειδητά επιχειρείται να δημιουργηθούν εντυπώσεις».

Σημείωσε ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως νόμιμες, ενώ παρατήρησε ότι ένα τμήμα των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου επενδύει στην πολιτική του «πες πες κάτι θα μείνει».

Επιπλέον, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι οι αριθμοί που παρουσίασε ο κ. Τζαμουράνης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έδειξε την πόρτα του Εισαγγελέα σε όσους καταγγέλουν. «Αν δεν το κάνουμε αυτό (σσ αν υπάρξει προσφυγεί στον Εισαγγελέα) τότε μιλάμε για συκοφαντική δυσφήμηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Η σύμβαση με συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου

Η αντιπαράθεση έγινε οξύτατη ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Τζαμουράνη, Παναγιώτης Χειλάς, έθεσε ερώτημα προς τον αντιδήμαρχο Υποδομών, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, σχετικά με σύμβαση, η οποία, όπως ο ίδιος υποστήριξε, ανέρχεται σε 80.000 ευρώ και αφορά συγγενικό πρόσωπο του Αντιδημάρχου. Ο κ. Χειλάς δεν έθεσε ζήτημα νομιμότητας, ωστόσο, υποστήριξε ότι γεννάτε το ζήτημα της εσωτερικής πληροφόρησης.

Από την πλευρά του ο κ. Μαστραγγελόπουλος αναγνώρισε τη σύμβαση με συγγενικό του πρόσωπο, ωστόσο, προσέθεσε ότι η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αδιάβλητη και υποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επαγγελματίες από διαγωνισμούς.

Η αναφορά σε Νίκα και Τατούλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα επανήλθε ο κ. Βασίλης Τζαμουράνης φέρνοντας ως παράδειγμα το «μεγάλο πόλεμο», όπως χαρακτηριστικά είπε, μεταξύ του πρώην δημάρχου Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, για για τα έργα που αναλάμβανε ο αδελφός του δεύτερου.

Ο κ. Τζαμουράνης σημείωσε ότι για το θέμα είχε κάνει «πολλές κουβέντες» με τον κ. Νίκα, ο οποίος του έθετε το ερώτημα «αν ήταν αδελφός μου θα επέβλεπες με την ίδια αυστηρότητα;».

Σημειώνεται ότι η αναφορά του κ. Τζαμουράνη στον κ. Νίκα και στον κ. Τατούλη έμεινε ασχολίαστη από τη δημοτική αρχή.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

16 ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 3 στη ΜΕΘ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Εκτόξευση» για την Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης