Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο (26/4)

26 Απριλίου 2021

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στη Βόρεια Κρήτη, τοπικές ομίχλες τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ισχυροί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε άνοδο.
Πιο αναλυτικά:

Για τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Κρήτη και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες τοπικές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς), 11 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 25 βαθμούς), 10 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 6 έως 20 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 11 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα έως τους 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ο καιρός στη Μεσσηνία – Ευνοϊκές προϋποθέσεις για κουνούπια*

Ο καιρός στην Πελοπόννησο:

Δείκτης δραστηριότητας κουνουπιών

Ο Δείκτης Δραστηριότητας Κουνουπιών (mosquito weather index – mwi) μπορεί να προβλέψει την δραστηριότητα των κουνουπιων σε κάθε περιοχή, χρησιμοποιώντας μία σειρά περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η θερμοκρασία, ο άνεμος, η υγρασία και η εποχή.

Ο δείκτης δεν μπορεί να προβλέψει πόσα κουνούπια είναι στην περιοχή σας ή το πόσο συχνά μπορεί να σας τσιμπήσουν. Οι πληθυσμοί των κουνουπιών και οι συγκεντρώσεις ειδών με διαφορετικές συμπεριφορές μπορεί να διαφέρουν σημαντικά σε μικρές αποστάσεις και δεν λαμβάνονται υπόψη στην πρόβλεψη. Ενώ τα περισσότερα κουνούπια είναι πιο δραστήρια την αυγή και το σούρουπο, άλλα είδη μπορεί να σας τσιμπήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν ο δείκτης δραστηριότητας βρίσκεται στην χαμηλή κλίμακα.

Ο παραπάνω δείκτης ισχύει μόνο σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες και εξαρτάται από το ανάγλυφο μιας περιοχής, την αφθονία κατάλληλων ενδιαιτημάτων (εστίες ανάπτυξης κουνουπιών), τα είδη των κουνουπιών που υπάρχουν σε κάθε περιοχή (π.χ. Ασιατικό κουνούπι τίγρης, ανωφελή κουνούπια (γένος Anopheles)) καθώς και από τα προγράμματα καταπολέμησης που πραγματοποιούνται σε κάθε περιοχή (σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η δημιουργία του δείκτη δραστηριότητας κουνουπιών έγινε από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τη συνεργασία του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στο πλαίσιο του έργου LIFE CONOPS.

Πηγή: meteo.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πελοποννήσου (26/4)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το «Nomadland» της Κλόι Ζάο κυριάρχησε στα 93α Βραβεία Όσκαρ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Από τη Δευτέρα (15/4) η απαγόρευση χρήσης πυρός στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρεται στην απόφαση

Απαγόρευση χρήσης πυρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας

Δείτε επίσης