Η Ντόρα …μπαίνει στο δήμο Καλαμάτας: Οι «δικοί της άνθρωποι» και το έργο της προσβασιμότητας

//

Άνθρωποι που βρίσκονται διαχρονικά κοντά στη Ντόρα Μπακογιάννη αναλαμβάνουν το έργο της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στην Καλαμάτα. Η σχέση του Χρόνη Ακριτίδη (Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.), του Γιάννη Τασσιόπουλου (Διάπλαση, City Hospital) και του Θεόδωρου Σκυλακάκη (Ταμείο Ανάκαμψης).

Τρεις άνθρωποι, οι οποίοι συνδέονται στενά με την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χρόνης Ακριτίδης, ο Γιάννης Τασσιόπουλος και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης θα έχουν κομβικό ρόλο στο έργο με τίτλο «Καλαμάτα – προσβασιμότητα στη ζωή».

Ο πρώτος, ως διευθ. σύμβουλος της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.» και ο δεύτερος ως ιδιοκτήτης του κέντρου αποκατάστασης «Διάπλαση», αποτελούν τους βασικούς εταίρους του δήμου Καλαμάτας στο έργο που αφορά εκτεταμένες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο και στο κέντρο της Καλαμάτας, προκειμένου να γίνει προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία. Η χρηματοδότηση του έργου θα έρθει από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο διαχειρίζεται ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Και τα τρία πιο πάνω πρόσωπα ανήκουν στο στενό περιβάλλον της πρώην υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία τους συνδέει, εκτός από την πολιτική ταύτιση και μακροχρόνια προσωπική σχέση.

Ο κ. Ακριτίδης υπήρξε πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας της κας Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων, ενώ ο κ. Τασσιόπουλος θεωρείται ένας από τους άμεσους συνομιλητές της πρώην υπουργού.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης διαθέτει ισχυρότατους δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς, μεταξύ άλλων, υπήρξε και αντιδήμαρχος της κας Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκας εναντίον αρχαιολόγων για την παράκαμψη του Πεταλιδίου!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σιωπή του δημάρχου Μεσσήνης για τους διορισμούς φίλων και συγγενών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά