Νίκας εναντίον αρχαιολόγων για την παράκαμψη του Πεταλιδίου!

//

Το «υψηλό κόστος» της λύσης που αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οδηγεί την περιφέρεια Πελοποννήσου σε προσφυγή. Ο Παναγιώτης Νίκας …απειλεί ότι αν δεν τελεσφορήσει η προσφυγή θα ζητήσει την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ και ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Υποδομών.

Στα βράχια κινδυνεύει να καταλήξει το έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου, καθώς, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου, θα υποβάλει ένσταση κατά της πρόσφατης απόφασης του ΚΑΣ και σε περίπτωση που αυτή δεν τελεσφορήσει θα ζητήσει την απένταξη του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα από το ΕΣΠΑ!

Μάλιστα, ο κ. Νίκας, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, έριξε το γάντι στο υπουργείο Υποδομών σημειώνοντας ότι θα ζητήσει το κόστος της κατασκευής του έργου να καταβληθεί από το ίδιο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώνει:

«Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την ολοκλήρωση του δρόμου Τζάνε-Καλαμάκι. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η μελετήτρια των εναλλακτικών προτάσεων σχετικά με το έργο, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας (νομικοί και τεχνικοί).

Αποφασίστηκε, μετά από σχετική συζήτηση, να υποβληθεί ένσταση με τεκμηριωμένα στοιχεία κατά της απόφασης του ΚΑΣ. Επίσης, αποφασίστηκε, εάν δεν τελεσφορήσει η ένσταση, η Περιφέρεια να ζητήσει την απένταξη από το ΕΣΠΑ του συγκεκριμένου τμήματος του έργου (δηλαδή την παράκαμψη του Πεταλιδίου) και να ζητηθεί το σχετικό κόστος να καταβληθεί από το Υπουργείο Υποδομών.

Είναι αυτονόητο ότι το ΕΣΠΑ δε μπορεί να καλύψει το τεράστιο οικονομικό κόστος το οποίο συνεπάγεται η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Τη σύνταξη της ένστασης θα αναλάβει έμπειρος δικηγόρος και θα υπάρξει συνεργασία με τη μελετήτρια καθώς και τους τεχνικούς της Περιφέρειας».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των SMS

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ντόρα …μπαίνει στο δήμο Καλαμάτας: Οι «δικοί της άνθρωποι» και το έργο της προσβασιμότητας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.