Αμέριμνη η Μεσσηνία απέναντι στον ωμό εκβιασμό Νίκα για τον οδικό άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι προχωρά στην απένταξη του οδικού άξονα Τζάνε – Καλαμάκι και της παράκαμψης του Πεταλιδίου από το ΕΣΠΑ, ενώ μπλοκάρει και τις ανασκαφές στην περιοχή! Σιωπηλοί παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις προκλήσεις Νίκα αυτοδιοικητικοί και οι πολιτικοί παράγοντες της Μεσσηνίας.

Σε ωμό εκβιασμό εξελίσσεται η διαφωνία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με τον οδικό άξονα Τζάνε – Καλαμάκι και την παράκαμψη του Πεταλιδίου, τμήματα του οδικού άξονα που συνδέει τον Ριζόμυλο με την Κορώνη.

Ο κ. Νίκας το βράδυ της Μ. Τετάρτης, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του, ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες «αποφασίστηκε η Περιφέρεια να προβεί στη μοναδική επιλογή που την οδηγεί η εν λόγω απόφαση του ΚΑΣ που είναι η απένταξη του έργου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται». Επιπλέον, προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω τον πολιτικό εκβιασμό που επιχειρεί ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι «καμία εργασία δεν πρόκειται να πιστοποιηθεί και να πληρωθεί στο εξής για το ενδιάμεσο τμήμα του έργου, συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιολογικών ανασκαφών».

Πιέσεις σε πολιτικούς παράγοντες και επαφή με Μαξίμου

Την ίδια στιγμή ο κ. Νίκας εντείνει τις πιέσεις που ασκεί και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς είχε μπαράζ συναντήσεων και συνομιλιών με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Υποδομών, προκειμένου να αλλάξει την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, πληροφορίες του messiniapress αναφέρουν ότι ο κ. Νίκας επικοινώνησε μέχρι και με το Μαξίμου, προκειμένου να συντονιστεί η πίεση από το Πρωθυπουργικό περιβάλλον!

Σιωπή στη Μεσσηνία

Και ενώ όλα αυτά εξελίσσονται στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον κ. Νίκα να αποφασίζει και να διατάζει, σύμφωνα με τα δικά του θέλω, οι πολιτικοί παράγοντες της Μεσσηνίας αμέριμνοι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Μέχρι σήμερα ο μόνος που έχει αντιδράσει στις πρακτικές Νίκα είναι ο Μεσσήνιος επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Θανάσης Πετράκος. Οι δημοτικές αρχές των δήμων που θίγονται, οι παρατάξεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι βουλευτές και τοπικοί κομματικοί μηχανισμοί των κομμάτων απέχουν επιδεικτικά από όλα όσα συμβαίνουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ