Αντισεισμικός έλεγχος στα δημοτικά κτίρια και στα σχολεία της Καλαμάτας

//

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενέταξε το υπουργείο Εσωτερικών τη δράση του δήμου Καλαμάτας που αποσκοπεί στην αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, εκδόθηκε η απόφαση ένταξη του έργου με τίτλο «Δράσεις για υποδομές του Δήμου Καλαμάτας που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας» στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».  

Αντικείμενο της πράξης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, είναι η αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας, μέσω της οποίας θα υπάρξει αναβάθμιση της αντισεισμικής ασφάλειας, έτσι ώστε αυτή να προσεγγίσει, να φθάσει ή και να ξεπεράσει το επίπεδο αντισεισμικής ασφάλειας σύγχρονων κατασκευών. Σημειώνεται ότι προβλέπεται πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος 137 δημοτικών κτηρίων, ανάμεσα στα οποία και όλων των σχολείων του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης που έχει υποβάλει ο δήμος Καλαμάτας είναι προϋπολογισμού 620.000 ευρώ.

Δήμος Καλαμάτας: Απολύτως αναγκαίος ο έλεγχος

Η περιοχή της Μεσσηνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ανήκει στη 2η ζώνη σεισμικής επικινδυνότητα και έχει δοκιμαστεί από τον καταστροφικό σεισμό του 1986, ώστε να καθίσταται απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιηθεί προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και των άλλων υποδομών του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να εντοπιστούν κτίρια τα οποία ίσως να μην έχουν την απαιτούμενη συμπεριφορά σε περίπτωση σεισμού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

20 ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εμβολιασμός κατ’οίκον με J&J για κατάκοιτους από 15 Μαΐου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,