Στην Καλαμάτα 182 μετανάστες – Έλεγχος για κρούσματα κορονοϊού

Σκάφος με 182 μετανάστες έφτασε στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Πρόκειται για άτομα στην πλειονότητά τους, από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν. Έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για πιθανά κρούσματα κορονοϊού.

Στο Λιμάνι της Καλαμάτας έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 182 μετανάστες. Οι μετανάστες θα παραμείνουν στις αποθήκες του Λιμένα Καλαμάτας μέχρι να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας.


Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σαράντος Μαρινάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, καθώς και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της μεταφορά των μεταναστών στο Λιμάνι τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος ελέγχονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο Λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκαν και μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας σε μια συμβολική κίνηση, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, να δείξουν ότι «η Καλαμάτα είναι πόλη φιλόξενη και αντιφασιστική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ