ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Όχι στην Κατάργηση του 8ωρου και στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων

/

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού συμπίπτει χρονικά με το πιο βάρβαρο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εργαλειοποιεί πλήρως τις δύσκολες αυτές συνθήκες προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση με τις αντεργατικές ρυθμίσεις της θέλει να μας γυρίσει 135 χρόνια πίσω, καταργώντας το 8ωρο, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, αυξάνοντας το ετήσιο όριο υπερωριακής απασχόλησης, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις αντί των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και απελευθερώνοντας τις καταχρηστικές απολύσεις.

Παράλληλα, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με τον περιορισμό της απεργίας, την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και την περαιτέρω υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην κυβέρνηση – εντολοδόχο των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ να διαλύσει κατακτήσεις ενός αιώνα και να μας οδηγήσει στην πλήρη επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας. Με οδηγό την Εργατική Πρωτομαγιά θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή, με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων. Για το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό κοινωνικό κράτος. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στις 6 του Μάη οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή.

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μας.

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους πολίτες του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα και η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 6 Μάη, στις 9.30 το πρωί, στην Κεντρική Πλατείας της Καλαμάτας.

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βασιλόπουλος: Τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς παραμένουν επίκαιρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

19 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – 1.387 οι νέες μολύνσεις στη Χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Την ώρα που η τραγωδία των Τεμπών δείχνει που οδηγεί η διάλυση των δημόσιων υποδομών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού»

«Από το πρωθυπουργικό διάγγελμα του «φταίει ο σταθμάρχης» μέχρι το πρόσφατο «όλοι φταίνε» και τα χθεσινά

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο»

«Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια μιλούσε για αμοιβαιοποίησητων βαρών και