Κορώνη: Εορτασμός της Παναγίας Ελεήστριας παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

5 Μαΐου 2021

Με λιτό τρόπο και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, η Κορώνη θα εορτάσει την ερχόμενη Παρασκευή, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια*.

Αύριο Πέμπτη 6 Μαίου 2021, παραμονή της εορτής, και ώρα 7,30 μ.μ., στο Ιερό Προσκύνημα θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Την Παρασκευή 7 Μαίου 2021, θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με το πέρας της οποίας και περί ώρα 10,30 π.μ. η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας, θα εξέλθει στην είσοδο του Ιερού Ναού όπου θα αναπεμφθεί Δέηση. Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνο Τρισάγιο στις προτομές του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

*Η Παναγία Ελεήστρια είναι Ιερός Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου και Ιερό Προσκύνημα, στην Κορώνη. Βρίσκεται δίπλα στα τείχη του Κάστρου της Κορώνης, στο άλσος της Ελεήστριας. Η Παράδοση λέει, πως το 1897, η Παναγία εμφανίσθηκε στο όνειρο μια ηλικιωμένης γυναίκας, της Μαρίας Σταθάκη και της υπέδειξε που θα βρούν την Εικόνα Της. Η γυναίκα αυτή, απέκρυψε το όνειρό της από τους Κορωναίους συμπολίτες της, φοβούμενη ότι θα την περάσουν για τρελή. Τότε η Παναγία εμφανίσθηκε πάλι στο όνειρό της και όταν ξύπνησε η ηλικιωμένη γυναίκα, είχε σημάδια στο χέρι της. Όταν ξύπνησε, φοβήθηκε και το είπε στους Κορωναίους και αφού έσκαψαν, βρήκαν την Εικόνα της Ελεήστριας. Μετά από την εύρεση της Θαυματουργής Εικόνας, έχτισαν τον Ναό της Παναγίας της Ελεήστριας, που εγκαινιάσθηκε το 1900. Δίπλα από το Ναό, βρίσκονται τα Μνημεία της Μαρίας Σταθάκη, του τελευταίου Επισκόπου Κορώνης, Γρηγορίου Μπίστη, που κατακρεούργησαν και πέταξαν απο το Κάστρο οι Οθωμανοί Τούρκοι τον Ιούλιο του 1821 και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου Δασκαλάκη.

Πηγή: el.wikipedia.org

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα όριά τους οι επαγγελματίες: Ληστρική επέλαση σε επιχείρηση της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ημέρα τοπικής αργίας ζητά να είναι η 20η Σεπτεμβρίου ο δήμος της Μεσσήνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης