«Θα αγωνιστώ να ολοκληρωθεί το έργο» λέει ο Νίκας για το Τζάνε Καλαμάκι

/

«Καθώς οι πιστώσεις που διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ δεν επαρκούν, θα αγωνιστώ σε κάθε περίπτωση για την ολοκλήρωση του έργου με πόρους προφανώς εθνικούς, χωρίς δυστυχώς να είναι βέβαιο ότι θα εξευρεθούν τόσα χρήματα».

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αναφορικά με το θέμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, όσον αφορά την παράκαμψη του Πεταλιδίου, μετά την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το οποίο ενέκρινε την πλέον δαπανηρή από τις εναλλακτικές λύσεις που εξέτασε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το τμήμα μέχρι το Πεταλίδι και αυτό από το Πεταλίδι μέχρι το Καλαμάκι ολοκληρώνονται μέχρι τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, πρόσθεσε όμως ότι μετά την απόφαση του ΚΑΣ εξετάζεται πλέον η απένταξη του επίμαχου τμήματος Τζάνε – Καλαμάκι, η υλοποίηση της οποίας απαιτεί σημαντικά μεγάλη πίστωση η οποία δεν είναι διαθέσιμη μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας:

«Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου προετοιμάζεται, από νομικούς και μηχανικούς, αίτηση θεραπείας προς το ΚΑΣ. Το Συμβούλιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν στην διάθεση της Περιφέρειας οι πόροι για να υλοποιηθεί το εν λόγω έργο σύμφωνα με την απόφασή του» σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας παράλληλα: «Δεν είναι κατανοητό πώς μπορεί το ΚΑΣ να μεταβάλει τις απόψεις του, δεδομένου ότι το οδικό έργο υλοποιούνταν στο πλαίσιο απόφασης που  το ίδιο όργανο είχε λάβει το 2015. Πλέον ο αγώνας μου είναι να εξευρεθεί χρηματοδότηση προκειμένου το εν λόγω τμήμα να ολοκληρωθεί ως εθνικό έργο».

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο εν λόγω δρόμος συνιστά «παράδειγμα προς αποφυγήν», προσθέτοντας ότι αποτελεί «χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών σε συνδυασμό με κακή μελέτη, καθώς 9 χιλιόμετρα κοντεύουν να στοιχίσουν περί τα 40 εκ. ευρώ».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Εντυπωσιακή συγκέντρωση εναντίον του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίο Μητσοτάκη για την άρση της πατέντας των εμβολίων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα στον δεξιό Καρβέλα – Ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος φαβορί για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου – Στο τραπέζι και άλλα «δυνατά» ονόματα

Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πύλου – Νέστορος στις εθνικές εκλογές