Οι ηλικιωμένοι της Μάνης «φοβούνται» το εμβόλιο κατά του κορονοϊού!

//

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή, σε σχέση με το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αναδεικνύει η επίσκεψη του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτου Χρυσομάλλη, στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι, που ζουν μόνοι τους, φοβούνται τις παρενέργειες και αναβάλουν τον εμβολιασμό τους!

Όπως προκύπτει, από σχετική ανακοίνωση του κ. Χρυσομάλλη, η ανταπόκριση των ηλικιωμένων της Μάνης να προσέλθουν στη διαδικασία του εμβολιασμού δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς πολλοί εξ αυτών ζουν μόνοι τους και φοβούνται τυχόν ανεπιθύμητα συμπτώματα από το εμβόλιο!

Μάλιστα, προκειμένου να βρεθεί λύση, ο κ. Χρυσομάλλης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, από τον οποίο ζήτησε να ληφθούν μέτρα, ώστε οι ηλικιωμένοι, που ζουν μόνοι τους σε απομακρυσμένους οικισμούς της Μάνης, να νιώσουν την απαιτούμενη σιγουριά.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κ. Χρυσομάλλη σημειώνεται:

«Επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου του Δήμου Δυτικής Μάνης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και την ανταπόκριση των κατοίκων των κοινοτήτων της Μάνης.

Ο βουλευτής συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και άκουσε τις παρατηρήσεις του σχετικά με τη διαδικασία και την ανταπόκριση των κατοίκων. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι διστάζουν να μετακινηθούν από τους γύρω οικισμούς προς το Κ.Υ. για να εμβολιαστούν, αναβάλλοντας τη διαδικασία για αργότερα το καλοκαίρι.

Βασικός παράγοντας της διστακτικότητας αυτής είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους, χωρίς δυνατότητα μεταφοράς προς τον Άγιο Νικόλαο και βέβαια χωρίς τη δυνατότητα να έχουν αυξημένη προσοχή μετά τον εμβολιασμό, για τυχόν ανεπιθύμητα συμπτώματα. Για τον λόγο αυτό πολλοί περιμένουν τα παιδιά ή τους συγγενείς τους που θα έρθουν όταν επιτραπούν οι μετακινήσεις, για να αποφασίσουν να κατέβουν για εμβολιασμό και να έχουν κάποιον να τους προσέχει.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης, αμέσως μετά την επίσκεψη και τη συζήτηση με το προσωπικό του Κ. Υ. Αγίου Νικολάου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη και του έθεσε τα δύο αυτά προβλήματα, ζητώντας να βρεθεί λύση τόσο για τη μεταφορά, ίσως με την εμπλοκή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο κυρίως για την παρακολούθηση της πορείας των ηλικιωμένων μετά τον εμβολιασμό, πάλι με τη συνεργασία του Δήμου ή του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, με την επικοινωνία μαζί τους σε συγκεκριμένα διαστήματα μετά τον εμβολιασμό, για να τους δοθεί έτσι η σιγουριά ότι αν εμφανιστούν ανεπιθύμητα συμπτώματα θα τύχουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός απέναντι στις προτάσεις του Μίλτου Χρυσομάλλη και θα επανέλθει αφού τις συγκεκριμενοποιήσει.

Μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε:

«Με πολλή χαρά επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και συνομίλησα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πορεία των εμβολιασμών των κατοίκων της Δυτικής Μάνης.

Είναι γεγονός ότι ηλικιωμένοι κάτοικοι των ορεινών οικισμών, που μένουν μόνοι τους διστάζουν να κατέβουν για να εμβολιαστούν, τόσο γιατί δεν έχουν μεταφορικό μέσο αλλά κυρίως γιατί φοβούνται τι θα κάνουν αν προκύψουν ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Επικοινώνησα άμεσα με τον αναπληρώτη Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και του πρότεινα να δούμε τη μεταφορά μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά κυρίως να προβλέψουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι, μετά τον εμβολιασμό, για να τους δώσουμε τη σιγουριά ότι κάποιος παρακολουθεί την πορεία τους και πως δεν είναι μόνοι τους αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε πολύ θετικά και τις δύο προτάσεις και θα επανέλθει άμεσα αφού πρώτα τις επεξεργαστεί».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νικολάκου σε Νίκα: Είστε υπερήφανος για το site προβολής της Πελοποννήσου;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καφαντάρης: Εμφανίζεται ως «σωτήρας» ξεχνώντας τα …έργα και τις ημέρες του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ