Μεσσηνία: Άνοιγμα του τουρισμού με επισκέπτες από 5 χώρες της Ευρώπης

Με δύο πτήσεις, από Ελβετία (Ζυρίχη) και Γερμανία (Μόναχο), ανοίγει ο τουρισμός στη Μεσσηνία. Τουρίστες από 5 χώρες και 7 πόλεις της Ευρώπης «πατάνε» Καλαμάτα τον Μάϊο. Προβληματισμός για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11:45 το πρωί και στις 14:45 το μεσημέρι, θα προσγειωθούν τα πρώτα αεροπλάνα από πόλεις της Ευρώπης στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, «ποδαρικό» θα κάνει η πτήση  από το Μόναχο, ενώ λίγες ώρες αργότερα θα προσγειωθεί και η δεύτερη πτήση της ημέρας από τη Ζυρίχη.

Συνολικά τον Μάιο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα προσγειωθούν αεροπλάνα από 5 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία), τα οποία θα απογειωθούν από τα αεροδρόμια 7 πόλεων (Μόναχο, Ζυρίχη, Άμστερνταμ, Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Ινσμπουργκ, Μπέρμιγχαμ).  

Οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική παράμετρο για την πορεία του τουρισμού στη Μεσσηνία αποτελούν οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη χώρα υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ακυρώσεις σε ελληνικούς προορισμούς, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που τοποθετεί την Ελλάδα ως προορισμό στην πορτοκαλί ζώνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ