Ζυμώσεις για κοινή πορεία των προοδευτικών δυνάμεων στην Καλαμάτα

Διαβουλεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων στο δήμο Καλαμάτας. Ο ρόλος του Βασίλη Κοσμόπουλου και του Βασίλη Τζαμουράνη. Οι συζητήσεις για τα πρόσωπα και το παρασκήνιο.

Συζητήσεις, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη των παρατάξεων που συνιστούν το «προοδευτικό τόξο» στο δήμο Καλαμάτας εξελίσσονται με ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι συζητήσεις, προς το παρόν, διεξάγονται στο παρασκήνιο, χωρίς να έχουν λάβει επίσημο χαρακτήρα και, σύμφωνα με παράγοντες της πολιτικής ζωής του δήμου της Καλαμάτας, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις, χαρακτηρίζονται ως «ανταλλαγή απόψεων».

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες, το γεγονός ότι έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των παρατάξεων, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει κοινή πεποίθηση ότι η διάσπαση δυνάμεων εξαϋλώνει τις ελπίδες εκλογικής νίκης στο δήμο Καλαμάτας, αποτελούν μια καλή βάση, προκειμένου να αναζητηθούν συγκλήσεις.  

Ο ρόλος Κοσμόπουλου – Τζαμουράνη

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των συζητήσεων και στο εάν αυτές θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής παράταξης στο δήμο Καλαμάτας θα διαδραματίσουν οι Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, τα συγκεκριμένα πρόσωπα αντιλαμβάνονται την ανάγκη πολιτικών συνεργειών, καθώς γνωρίζουν άριστα τις πολιτικές ισορροπίες στο δήμο της Καλαμάτας, κάτι που αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της μεταξύ τους διαβούλευσης.

Ο επικεφαλής

Κρίσιμο ζήτημα στην προσπάθεια δημιουργίας προοδευτικού μετώπου στο δήμο Καλαμάτας είναι τα πρόσωπα, που θα βγουν στην πρώτη γραμμή, ιδίως το πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής της προσπάθειας.

Μέχρι τώρα τέτοια κουβέντα δεν έχει ανοίξει, γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μάλιστα, όσοι συμμετέχουν στις ζυμώσεις σημειώνουν με νόημα ότι σημασία σε αυτή τη φάση έχει πολιτική σύγκληση, στη βάση κοινού οράματος για την Καλαμάτα του αύριο και όχι τόσο το πρόσωπο, που θα ηγηθεί της προσπάθειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ