Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου «πίσω» από την ταινία «Greek Freak»

Η εταιρεία Faliron House, συμφερόντων ενός από τους γιους του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής της Disney + για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από τα πρώτα βήματα του στα ταπεινά γηπεδάκια της παλαιάς γειτονιάς του, στα Σεπόλια– εκεί που ζούσε η πολυμελής οικογένειά του – μέχρι να κάνει πράξη το «άπιαστο» όνειρο του NBA.

Μάλιστα, η Faliron είναι και η νόμιμη δικαιούχος της κρατικής ενίσχυσης ως εκτελέστρια εταιρεία παραγωγής της ταινίας με τον τίτλο Greek Freak, την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Akin Omotoso από την Νότια Αφρική.

Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 16.147.395 ευρώ και το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 40% του προϋπολογισμού των συνολικών επιλέξιμων δαπανών, ήτοι στο ποσό των 6.458.958 ευρώ.  Στην περίπτωση της ταινίας της Disney + είχε εφαρμογή το πλέγμα των επενδυτικών κινήτρων που εφαρμόζει το ΕΚΟΜΕ για την παραγωγή εγχώριων και διεθνών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Και εδώ είχαμε επιστροφής χρημάτων – σε ποσοστό 40 %- για τις δαπάνες που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Την απόφαση για την ένταξη της ταινίας στα κίνητρα του ΕΚΟΜΕ υπογράφει ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος μαζί τον πολιτικό του προϊστάμενο Κυριάκο Πιερρακάκη, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο το πρωί στα γυρίσματα της ταινίας στο Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αρκουμανέας: Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός των 18 και άνω

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρωσία: 9 νεκροί από επίθεση σε σχολείο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ