Πυρά των ξενοδόχων της Μεσσηνίας στην κυβέρνηση για τον τουρισμό

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού. «Θα προτιμούσαμε, σε αυτή την προσπάθεια, να μην είμαστε μόνοι. Και, κυρίως, να μη μένουμε παραπλανημένοι» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Καραλής.

Σαφέστατες αιχμές εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης, για το ζήτημα του τουρισμού, περιέχει ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καραλής.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για προσδοκίες που έρχονται σε σύγκρουση με τις διαπιστώσεις, για ιδιωτική πρωτοβουλία κινείται με τον ανελκυστήρα και κράτος που προτιμά τις σκάλες, ενώ γίνεται αναφορά σε «μόνους» και «παραπλανημένους» ξενοδόχους!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας:

 «Διανύουμε την τελική ευθεία πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι προσδοκίες έρχονται σε “σύγκρουση” με τις διαπιστώσεις. Οι αιτίες αναζητούνται ανάμεσα σε όσα θα θέλαμε και μπορούμε ως χώρα να πετύχουμε και όσα τελικά καταφέρνουμε. Πολύ περισσότερο που οι ξένοι είναι, κυρίως, εκείνοι που, κυριολεκτικά, λογαριάζουν χωρίς τον ( Έλληνα) ξενοδόχο.

Εδώ και αρκετό καιρό είχαμε επισημάνει ότι οι κυοφορούμενες (τότε) διμερείς συμφωνίες θα έπρεπε να αποκτήσουν περιεχόμενο. Δυστυχώς, αν κρίνουμε από την πρόσφατη κατάταξη της Ελλάδας στην πορτοκαλί ζώνη  από τη Βρετανία, αποδείχθηκε ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση του Λονδίνου ακόμα και αν κυοφορείτο, οδηγήθηκε, τελικά, στην “άμβλωση”.

Εμείς οι παλιότεροι της γενιάς των ξενοδόχων που έχουμε, εδώ και δεκαετίες, αντιμετωπίσει τα πάνδεινα από τα “σκαμπανεβάσματα” του τουρισμού στη χώρα μας, δεν χάνουμε, παρόλα αυτά την αισιοδοξία μας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, διαχρονικά, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία κινείτο με τον ανελκυστήρα, το κράτος προτιμούσε … τις σκάλες.

Και εφέτος, λοιπόν, χαιρετίζοντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Ελληνικού τουρισμού, φροντίζοντας με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό μας να προσελκύσουμε και να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας που επισκεπτόμενοι τον τόπο μας θα φροντίσουν να κρατήσουν μαζί μας όρθια και την Εθνική Οικονομία. 

Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσαμε, σε αυτή την προσπάθεια, να μην είμαστε μόνοι. Και, κυρίως, να μη μένουμε παραπλανημένοι.

Ωστόσο, θα πράξουμε και πάλι το επαγγελματικό μας καθήκον και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος της περιόδου θα κλείσουμε τα ξενοδοχεία μας με λιγότερη ανησυχία από ότι τα ανοίξαμε.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Ο Πρόεδρος, Δημήτριος Καραλής».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα του τουρισμού η Μεσσηνία – Σύσκεψη στο δήμο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

H κανονικότητα βλάπτει σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης