Μεσσήνη: 1.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Μουσείου «Κατσουλίδη»

/

Εντάχθηκε σήμερα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το ποσό του 1.020.308,58 ευρώ, η ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου της πόλης της Μεσσήνης όπου στεγάζεται το Μουσείο «Τάκη Κατσουλίδη».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κτίριο έχει να ανακαινιστεί για περισσότερο από μία 15ετία και οι επικείμενες παρεμβάσεις θα βελτιώσουν στον μέγιστο βαθμό την εικόνα, την λειτουργικότητα και την ασφάλειά του.

Προβλέπονται εκτεταμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του εσωτερικού του κτιρίου καθώς και εργασίες στον ακάλυπτο χώρο με επιστρώσεις, κράσπεδα κήπου, φύτευση καλωπιστικών φυτών και φωτιστικών σωμάτων για την ανάδειξη του κήπου.

«Η συνολική αναμόρφωση εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη. Παράλληλα, θα δοθεί νέα προοπτική στην αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων και τη φιλοξενία ενός ευρύτερου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού προγράμματος», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυρά εναντίον Νίκα για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παπανδρέου: Λαμπρό παράδειγμα προοδευτικής πολιτικής, η πολιτική Μπάιντεν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.