Πυρά εναντίον Νίκα για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων

//

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου της Πελοποννήσου για το πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας. Ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης της Καλαμάτας. Βολές Τατούλη. Αναβρασμός στα Επιμελητήρια.

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος της Περιφέρειας, για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, καθώς οι αντιδράσεις λαμβάνουν δημόσιο χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης

Συγκεκριμένα, για το εν λόγω ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής της Καλαμάτας.

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος εκφράζει «τη δυσαρέσκεια του για την απόρριψη αρκετών επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης από το πρόγραμμα»,  θεωρεί «άδικο να μείνουν εκτός επιχειρήσεις που δικαιούται επιδότησης» και καλεί την περιφέρεια Πελοποννήσου να δώσει λύση.

Η θέση του Συλλόγου είναι να ενισχυθεί το πρόγραμμα με ακόμη περισσότερα χρήματα ή να υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός.

«Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε το επιμελητήριο Μεσσηνίας και τους Βουλευτές Μεσσηνίας να συνδράμουν ώστε να υπάρξει άμεσα τρόπος να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Πολιτική αντιπαράθεση

Το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, πέραν της δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει στους επιχειρηματίες, είναι η αιτία για να ξεσπάσει και πολιτική κόντρα στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Τατούλη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι «μετέτρεψε το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 σε μποναμά για λίγους», ενώ προσθέτει ότι «οι βαρύγδουπες δηλώσεις του κ.Νίκα για τα 40 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες και λόγια του αέρα!».

Επίσης, η παράταξη του κ. Τατούλη σημειώνει ότι «επανειλημμένα είχε επισημάνει στον κ.Περιφερειάρχη ότι ο τρόπος διαχείρισης του εν λόγω προγράμματος από την Περιφερειακή Αρχή, θα δημιουργήσει προβλήματα και θα επιφέρει αποκλεισμούς σε πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών» και ότι «το πρόγραμμα έχει συνταχθεί με προχειρότητα και τα κριτήρια επιλεξιμότητας δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του προβλήματος των επιχειρήσεων».

Τέλος, η «Νέα Πελοπόννησος» ζητά από την Περιφερειακή Αρχή «να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση επιπλέον χρηματοδότησης και να συγκαλέσει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την παρουσία εκπροσώπων των Επιμελητηρίων και αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις και να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις».

Τα επιμελητήρια

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, τα Επιμελητήρια της περιφέρειας Πελοποννήσου, οι θεσμικοί εκφραστές των επιχειρηματιών, ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει σύσκεψη μεταξύ των προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τον λόγω θέμα, μιας και η πίεση που δέχονται οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων από μέλη τους είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Διάβασε και αυτό: Στα κάγκελα επιχειρηματίες για το πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ντου» της Δημοτικής Αστυνομίας στην εστίαση – Έκκληση στο δήμαρχο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσήνη: 1.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Μουσείου «Κατσουλίδη»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα στον δεξιό Καρβέλα – Ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος φαβορί για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου – Στο τραπέζι και άλλα «δυνατά» ονόματα

Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Πύλου – Νέστορος στις εθνικές εκλογές